Antena Meniu Search
x

Ce se va întâmpla cu SALARIILE ROMÂNILOR, de la 1 ianuarie 2018! Ministrul Muncii a făcut un anunţ de ULTIMĂ ORĂ

Ministrul Muncii spune că salariile nu vor scădea şi l-a acuzat pe Bogdan Hossu că "interpretează, ca de obicei, vorbele” reprezentanţilor Guvernului.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că salariile nu vor scădea şi l-a acuzat pe preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, că "interpretează, ca de obicei, vorbele” reprezentanţilor Guvernului şi ale patronatelor.

Mai mult, ea susţine că patronatele apreciază prevederile noului Cod Fiscal, considerând că "aduc foarte multe facilităţi mediului de afaceri”.

"Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum aţi văzut că se întâmplă prin HG care este dată pentru salariul minim pe economie, pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1.550 de lei, dar este 1.900 tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut”, a declarat, la Parlament, ministrul Muncii, scrie news.ro

Olguţa Vasilescu l-a acuzat pe preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, că "interpretează vorbele” guvernanţilor şi ale reprezentanţilor patronatelor şi a precizat că la întâlnirea din Consiliul Tripartit, cu liderii sindicatelor şi cu patronatele, reprezentanţii patronatelor au spus că nu intenţionează să scadă salariile.

Pe acelaşi subiect

"De altfel, vreau să vă spun că ieri (marţi, n.r.) am avut întâlnire cu Consiliul Tripartit la care au participat şi toţi liderii de confederaţii naţionale şi patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Aşa le-a interpretat ieri şi pe cele ale reprezentanţilor patronatelor. În momentul în care premierul i-a întrebat cu subiect şi predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuţie, pe reprezentanţii patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toţi au spus că nici gând de aşa ceva, cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod Fiscal aduc foarte multe facilităţi mediului de afaceri”, a mai spus ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a subliniat că nu vor scădea salariile, nici cele de la privat, unde salariul net creşte cu 7,1 la sută.

"De altfel, vă rog să coroboraţi toate aceste creşteri pe care noi le facem în zona salariului minim, dar nu numai, pentru că automat cheltuiala totală a angajatorului, devenind salariu brut, se vor raporta şi la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem. Şi o să vedeţi că nu scad salariile deloc, nici măcar la cei cu venituri din activităţi independente, unde şi acolo netul creşte cu 7,1%”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ce se va întâmpla cu SALARIILE ROMÂNILOR, de la 1 ianuarie 2018! Ministrul Muncii a făcut un anunţ de ULTIMĂ ORĂ