Antena Meniu Search
x

Video Ce solicitări au angajații STB, pentru a nu intra în grevă generală. Transportul public din București ar putea fi paralizat

Mijloacele de transport în comun din Bucureşti ar putea trage pe dreapta. Angajaţii STB ameninţă cu greva, nemulţumiţi de salarii, de condiţiile de muncă şi de actuala conducere. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.01.2022, 15:12

Vezi și

După 5 ore de protest, negocierile purtate astăzi cu directorul Societăţii de Transport Bucureşti nu au dat roade. Tocmai de aceea, angajaţii STB ameninţă cu o grevă generală. Practic, de mâine, şoferii instituţiei ar putea să nu mai iasă pe traseu cu autobuzele şi tramvaiele, ceea ce va duce la blocaje în traficul din Capitală. 

Angajaţii STB au mai multe nemulţumiri

Aceştia cer renegocierea CCM şi salarii mai mari cu 35%. Adică o creştere de 200 de lei pentru fiecare şofer STB cu un salariu mediu de 4.000 de lei pe lună. În paralel vor condiţii mai bune de muncă. Angajaţii se plâng că autobuzele au aceleaşi anvelope de ani de zile şi că sunt frecvent probleme cu mijloacele de transport pe care le conduc. 

În plus, se tem că îşi vor pierde locurile de muncă în condiţiile în care conducerea instituţiei a anunţat că anumite posturi vor fi desfiinţate. Tocmai de aceea cer şi demiterea directorului STB pentru modul în care a negociat în ultimul an.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Fii Observator » Ce solicitări au angajații STB, pentru a nu intra în grevă generală. Transportul public din București ar putea fi paralizat