Antena Meniu Search
x

Video Ce sunt salinatele de Turda, delicatesele "made în România" introduse pe lista produselor protejate din Europa

"Salinatele de Turda" sunt delicatesele "made in România" cel mai nou introduse în lista produselor protejate la nivel european. Vorbim despre a 13-a bunătate românească înregistrată, alături de Magiunul de Topoloveni şi Cârnaţii de Pleşcoi. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.11.2023, 14:22

Vezi și

Salinatele de la Turda au fost trecute în mod oficial în registrul produselor care beneficiază de indicaţie geografică protejată. Vorbim despre nişte produse din carne de porc, preparate lângă Turda, dar printr-un proces unic. Toate etapele de producţie sunt păstrate cu sfinţenie şi trecute în acest registru, astfel încât produsul finit să fie acelaşi de fiecare dată.

Carnea e sărată cu saramură naturală din zona Miceşti, dintr-un izvor cu apă sărată. Mai apoi, produsele sunt condimentate şi duse la maturat în galeriile Salinei Turda unde sunt ţinute la uscat în condiţii controlate aproximativ 20 de zile. Vorbim despre galerii speciale unde nu are acces oricine şi unde s-au făcut măsurători ani la rând pentru a se demonstra că acele condiţii sunt cele optime.

Salinatele de la Turda se găsesc atât în cele 5 magazine ale producătorului, dar şi în alte supermarket-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ce sunt salinatele de Turda, delicatesele "made în România" introduse pe lista produselor protejate din Europa