Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce tatuaje se poartă în 2024. Fetele preferă pisici și ciuperci, bărbații vor ceva mai mare

Bucureştiul dă tonul în moda tatuajelor. Cei mai buni artişti din lume şi-au dat întâlnire la o convenţie internaţională şi au adus cu ei ultimele trenduri. Fetele preferă acum desene mici, cu pisici sau ciuperci. În schimb, băieţii vor să impresioneze cu tatuaje de dimensiuni mari, în care îşi spun povestea vieţii sau se identifică cu personaje din jocuri video. 

de Ana Grigore

la 22.09.2024 , 19:44

Peste 150 de tatuatori din 25 de ţări au venit la Bucureşti cu cele mai proaspete idei şi culori. De la ei se inspiră şi artiştii români, care au creaţii originale. De exemplu, acest Super Mario, la care Radu Sitaru a migălit trei zile. 

"Este o compoziție făcută de mine. Practic clientul a fost de acord cu tematica. Mă axez mai mult pe realist color, dar fac și black and grey. În ultima perioadă, da, au început oamenii să fie mai deschiși la cerințele astea color", a explicat Radu Sitaru, tattoo artist.

"Tatuez de doi ani și jumătate. Primul tatuaj a fost pe prietenul meu, care a fost cobai. Inițial am vrut să îi fac ceva foarte mic dar el a insistat să îi fac ceva mare și i-am făcut un fulger pe antebraț", a spus Sabina Angelescu, artistă.

Vezi și

Dacă băietii cer tatuaje îndrăzneţe şi foarte vizibile, fetele vor desene mai mici, inspirate din natură

Pe acelaşi subiect

"În principal tatuez motive florare, animăluțe, pisici. Sunt iubitori de animăluțe, uneori vor să își comemoreze animăluțele. Acestea chiar sunt două exemple de tatuaje comemorative", a spus Ioana Dragomir, artist.

Tatuajele cu animale de companie pot să coste, însă, cât o pisică de rasă, adică până la 2.000 de lei. Alţii plătesc mii de lei ca să îşi deseneze pe piele toată viaţa.

"Este povestea clientului meu, este o poveste inspirată din situații din viața lui, așa facem designul. Ideile pleacă de la ceva personal. Oamenii vor din ce în ce mai multe tatuaje pe corpul lor", a explicat Lucian Tătar, artist.

Invitatul special al convenţiei tatuatorilor a fost francezul Antonhy Loffredo, poreclit Black Alien, pentru că şi-a desenat corpul ca să arate ca un extraterestu. "La 25 de ani mi-am despicat limba. 

Sunt oameni cărora le place şi oameni cărora nu le place. Depinde cum privesc oamenii lucrurile", a declarat el.

Artiştii îi sfătuiesc pe amatorii de tatuaje să se gândească bine înainte să dea comanda. Desenele sunt greu de eliminat, iar procedeul poate fi costistitor. Cine este hotărât, totuşi, trebuie să evite saloanele clandestine, unde îşi riscă pielea la propriu. 

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Ce tatuaje se poartă în 2024. Fetele preferă pisici și ciuperci, bărbații vor ceva mai mare