Antena Meniu Search
x

Video Tatuajele, doar la majorat. Dani are 27 de ani şi se tatuează încă de când avea 17 ani. Nu regretă decizia: "Sunt aproape plin"

Interzis minorilor la tatuaje şi piercing-uri. Saloanele nu vor mai avea voie să tatueze adolescenţii nici dacă vin cu părinţii de mână. Iar pentru cerceii în nas, limbă sau buric au nevoie de acordul părinţilor. În ce priveşte scoaterea tatuajelor cu laser, nu se va mai putea face decât la medic. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 22.05.2024 , 21:08

E greu până îţi faci primul tatuaj, apoi pielea devine o pânză gata pentru tot felul de desene. La fel a fost şi pentru Dani. Are 27 de ani şi se tatutează încă de când era minor, de la 17 ani. 

Dani: Am vreo 44, am pe picioare, pe spate sunt aproape plin. Primul au fost niste cărţi de joc şi după mi-am făcut braţul cu super eroi. 

Practica va fi complet interzisă

Vezi și

În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi copii şi-au făcut tatuaje cu gândul că un desen pe corp îi va ajuta să se facă remarcaţi în grupul de prieteni. De acum, practica va fi complet interzisă, chiar şi cu acordul părinţilor. În saloane vor fi interzise şi procedurile care implică folosirea dispozitivelor medicale cum este laserul. Altfel spus, cine vrea să îşi scoată un tatuaj va trebui, obligatoriu, să apeleze la o clinică.

Geavid face desene pe corp de aproape 20 de ani şi, încă de dinainte de noile reguli, a încercat de fiecare dată să-i convingă pe clienţi, indiferent de vârstă, să înţeleagă că un tatuaj e o decizie luată pe viaţă. 

Geavid, artist tatuator: Adolescenţii căutau să îşi facă pe mâni pentru că voiau să expună, căutam să îi conving să îşi facă tatuajul în alte zone mai ascunse. Trebuie să te reprezinte cumva acel tatuaj. Să spună ceva despre tine, în primul rând. E un desen care rămâne toată viaţa, adică nu e o haină pe care îl porţi o săptămână.

Ordinul de ministru interzice şi piercingurile pentru copiii sub 16 ani, cu o excepţie

Mulţi dintre cei care au refuzat cu încăpăţânare să se mai gândească, au revenit să-şi repare alegerile greşite din tinereţe. Pe lângă tatuaje, ordinul de ministru interzice şi piercingurile pentru copiii sub 16 ani, cu o excepţie: cele din ureche. Dar şi pentru asta va fi nevoie de acordul părinţilor.

Noile reguli spun că procedurile trebuie făcute doar de personal calificat şi doar cu produse reglementate. În caz contrar, amenzile ajung la câteva mii de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Tatuajele, doar la majorat. Dani are 27 de ani şi se tatuează încă de când avea 17 ani. Nu regretă decizia: "Sunt aproape plin"