Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare bancă din România atrage turiştii ca un magnet şi a readus la viaţă un sat părăsit. Cât a costat construcţia gigantică

Iniţiativă inedită pentru revitalizarea unui sat părăsit, dintr-o zonă pitorească. La graniţa dintre judeţele Timiş şi Arad, pe un deal, a apărut cea mai mare bancă din România. "Big Bench" nu oferă împrumuturi, ci momente de relaxare la o înălţime de aproape trei metri. Construcţia uriaşă face parte dintr-un proiect global de susţinere a turismului.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 20.08.2023, 20:34

Vezi și

Banca uriaşă a avut imediat parte de vizitatori. Fiecare vizită a fost marcată pe un paşaport special, care aminteşte de locul în care se află şi oferă o modalitate distractivă de a colecţiona amintiri. Sunt 318 astfel de bănci în toată lumea. Proiectul a fost iniţiat de către Chris Bangle, un designer auto vizionar, care doreşte să atragă atenţia asupra unor zone uitate, dar cu un potenţial turistic uriaş. Big Bench a ajuns în România cu ajutorul unui om de afaceri italian care s-a îndrăgostit de frumusețea locurilor.

Băncile gigantice nu se vând, se fac cu aprobări speciale şi respectând cu stricteţe schiţele

"Sunt peste 100 în construcţie, la ora actuală, cele mai multe în Italia, şi fac parte dintr-un circuit european. Aceasta este prima din Europa de Est şi prima din România", a declarat Osvaldo Martinelli, iniţiatorul proiectului. De aici perspectiva asupra lumii se schimbă şi ne dăm seama că suntem mici. Banca roşie din vârful dealului ne încurajează să admirăm măreţia naturii. Stau, practic, pe un simbol, un simbol al renaşterii unei comunităţi.

Băncile gigantice nu se vând, se fac cu aprobări speciale şi respectând cu stricteţe schiţele, ca să existe o unitate. Construcţia din România a costat 5.000 de euro, însă, dacă îşi atinge scopul, ajutorul pentru comunitate va fi nepreţuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cea mai mare bancă din România atrage turiştii ca un magnet şi a readus la viaţă un sat părăsit. Cât a costat construcţia gigantică