Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare expoziţie feroviară din România, în Ploiești. Zeci de machete ale unor garnituri reale, realizate chiar şi din piese lego

Trenuleţe, locomotive şi. gări în miniatură. Nu vorbim despre simple jucării, ci despre zeci de machete ale unor garnituri reale, realizate chiar şi din piese lego. Toate aceste miniaturi au fost expuse la Palatul Culturii din Ploieşti.

de Redactia Observator

la 11.11.2023, 10:51

Vezi și

Trenuri de călători, vagoane de marfă, machete ale gărilor reale, dar şi istoria lor i-a strâns pe pasionaţii modelismului feroviar la cea mai inedită expoziţie numită "În Gară la Nenea Iancu".

Dragoş Grigorescu- director Muzeul de Științele Naturii Prahova: Ştiţi foarte bine că nenea Iancu de la Ploieşti şi tot ceea ce înseamnă cultura trenului, este o marcă a Ploieştiului şi a Prahovei şi atunci am considerat că este potrivit ca noi, la Palatul Culturii să organizăm această expoziţie.

Una din gările reproduse este cea din localitatea prahoveană Lipănești.

Machetele de trenuri şi locomotive în miniatură sunt încărcate cu multe lecţii de istorie

Pe acelaşi subiect

Este o gară funcţională, un pic mai mare decât Lipăneştiul adevărat având trei linii, noi avem patru. Am mai adăugat una, ca să ne putem juca mai mult cu ea. În spatele pasiunii pentru modelism feroviar se ascunde şi o răbdare de fier.

Dan Ioan Popescu, expozant: Nemulţumiţi de producţia limitată a fabricilor sau de faptul că modelele nu erau foarte detaliate. Construiam modele proprii sau îmbunătăţeam modelele făcute de fabrică.

Machetele de trenuri şi locomotive în miniatură sunt încărcate cu multe lecţii de istorie.

Ştefan Pârvu, organizator: Cea mai mare expoziţie feroviară din România, cea mai mare machetă lego feroviară din România, peste 60 de module, peste 100 de metri de şină. Toate o să le puteţi vedea aici.

Copii şi iubitorii de machete pot vizita expoziţia de la Palatul Cuturii Ploiești până mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cea mai mare expoziţie feroviară din România, în Ploiești. Zeci de machete ale unor garnituri reale, realizate chiar şi din piese lego