Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare piaţă din România se transformă. Cum va arăta de anul viitor Piaţa Obor

Cea mai mare piaţă din România se tranformă. Piaţa Obor din Bucuresti va avea de anul viitor o zonă pietonală. Pentru a face asta, edili vor să desfiinţeze o sută de locuri de parcare şi un sens de circulaţie. Şoferii cred că proiectul va aduce şi mai mult haos în zona deja aglomerată.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.04.2023, 20:42

Vezi și

Denumită şi aleea cu ceas, intrarea în pieţa Obor va arăta în curând altfel. Întreaga zonă din faţa pieţei Obor va fi modificată. Un sens de circulaţie o să dispară, la fel şi 100 de locuri de parcare care vor fi relocate de aici în altă zonă a oraşului. Concret, între magazinul Bucur Obor şi parcul din curtea Primăriei Sectorului 2 va apărea o mare zonă de promenadă cu bănci, piste de biciclete şi zone de relaxare. Pe aici maşinile vor putea să circule într-un singur sens, dinspre Colentina spre Şoseaua Mihai Bravu.

O mie de locuri zac nefolosite în parcarea subterană din Obor

Acum, zona este supra aglomerată, se circulă bară la bară pe cele două benzi de circulaţie, sunt maşini parcate pe mai multe rânduri, iar pe trotuare e plin de tarabe şi vânzători ambulanţi. Şoferii nu par prea  încântaţi de schimbările propuese de autorităţi. "Dacă vii la piaţă să-ti faci niste cumparaturi, nu ai loc nici să respiri. Dacă mai elimină si chestia cu parcarea si nu mai are omul unde să-şi parcheze masina deci practic ne călcăm in picioare acum, dar atunci", spune un bucureştean.

Primarul e de altă părere. "Se transformă spatiul obor intr-un spatiu al secolului 21, intr-un spatiu modern asa cum vedem si in orasele vestice în care ne place să mergem în vizita", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Ideea că vor rămâne fără locuri de parcare îi supără mai ales pe cei care locuiesc în zonă. "Compensăm prin locurile de parcare care sunt deja in Pasajul Obor, locuri de parcare care sunt in piata obor locuri de parcare care sunt la primărie si mai creem inca doua spatii pentru parcare", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

O mie de locuri zac nefolosite în parcarea subterană din Obor. In timp ce foarte mulţi soferi spun că nici nu stiau că există, parcarea are acum o singură intrare. Lucrările pentru pietonala Obor vor începe la vară şi vor costa aproape 8 milioane de lei. 30.000 de oameni vin săptămânal la Piaţa Obor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cea mai mare piaţă din România se transformă. Cum va arăta de anul viitor Piaţa Obor