Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare piaţă online de droguri din România, închisă de ofiţerii Antidrog. Dintre cei 11.000 de clienţi, majoritatea erau elevi şi studenţi

Cea mai mare piaţă online de droguri din România a fost închisă astăzi de ofiţerii antidrog. Vorbim de un cont înscris pe o platformă de socializare la care erau activi mai mult de 11.000 de membrii, în majoritate elevi şi studenţi. Înscrierea se făcea numai cu recomandare, iar mesajele erau criptate.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.04.2023, 20:33

Vezi și

De la cannabis, pastile de ecstasy, LSD, dar și de alte substanțe interzise, toate acestea erau împărțite elevilor și studenților din marile orașe ale țării. Gruparea era structurată pe paliere, în așa fel încât reușeau să asigure distribuția de droguri de risc și de mare risc în întreaga țară. Clienții foloseau telefoane mobile prin care îi contactau direct pe distribuitorii principali ai platformei. Erau, mai apoi, îndrumați către cel mai apropiat dealer.

Printre criterii erau și tipul de drog pe care potențialii clienți îl solicitau, dar și localitatea de domiciliu a acestuia. Platforma de comunicare reușea să genereze în fiecare zi mai bine de 40-50.000 de mesaje, iar discuțiile se învârteau doar în jurul consumului de substanțe interzise. La cele 16 percheziții, ofițerii antidrog au găsit pe lângă droguri 20 de telefoane mobile, sume în lei, dolari și euro, dar și două cartușe de 9 milimetri folosite pentru armele de foc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Cea mai mare piaţă online de droguri din România, închisă de ofiţerii Antidrog. Dintre cei 11.000 de clienţi, majoritatea erau elevi şi studenţi