Antena Meniu Search
x

Cea mai renumită damă de companie. Coana Miţa Biciclista, prima femeie pe bicicletă

Toată lumea a auzit de Miţa Biciclista dar puţini ştiu că acest personaj chiar a existat cu adevărat. Şi mai puţini sunt cei care ştiu şi cu ce se ocupa.

 Toată lumea a auzit de Miţa Biciclista dar puţini ştiu că acest personaj chiar a existat cu adevărat. Şi mai puţini sunt cei care ştiu şi cu ce se ocupa. Ea a fost o damă de companie de lux şi o femeie foarte extravagantă care nu ţinea cont de vocea lumii.

Astfel, pe vremea când bicicleta era încă o raritate ea a fost prima femeie ce pedala pe marile străzi ale Capitalei. Şi asta nu era tot. În timp ce toată lumea făcea baie în public în halat, Miţa a fost printre primele femei care a apărut în mare în costum de baie sumar. Şi nu se temea nici măcar de oamenii legii. Într-o zi a fost somată de un şef de post să iasă din apă. Acesta a şuierat ca aceasta să îl audă, iar Miţa a ieşit nervoasă din apă şi l-a lovit cu umbrela.

Iubea luxul pe care şi-l şi permitea. Aşa că avea o trăsură, o maşină coupe şi servitori din Polonia. Mânca numai la Athenee Palace şi mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei. Porecla de Miţa Biciclista a primit-o prin anul 1898, când a fost văzută de ziaristul George Ranetti plimbându-se cu bicicleta pe Calea Victoriei. Se spunea că acesta era îndrăgostit de ea, dar pentru că îl respingea acesta a poreclit-o „Miţa Biciclista”.

Miţa Biciclista, pe numele real Maria Mihăescu, s-a născut în anul 1885 la Diţeşti, în judeţul Prahova. A fost fiica unei spălătorese care lucra la un instalator neamţ. Pe la 14- 15 ani, ea a fost remarcată şi luată cu voia ei în începerea „carierei de curtezană”. Devenită o tânără cultă şi învăţată la pension în străinătate, Maria Mihăescu l-a avut ca prim amant pe Regele Leopold al Belgiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cea mai renumită damă de companie. Coana Miţa Biciclista, prima femeie pe bicicletă