Antena Meniu Search
x

Cea mai vârstnică supravieţuitoare a Holocaustului a murit la 110 ani. Poveste cutremurătoare!

Alice Herz - Sommer, cea mai în vârstă supravieţuitoare a Holocaustului, a murit la vârsta de 110 ani. Faimoasa pianistă locuia la Londra şi era internată la spital.

A avut o viaţă extraordinară, care a fost subiect de film nominalizat la categoria cel mai bun scurtmetraj documentar la Academy Awards. A rezistat în lagăr datorită pasiunii ei pentru muzică, optimismului şi faptului că a fost disciplinată, scrie metropotam.ro.

Cu soţul ei, Leopold Sommer, care a fost şi el muzician, s-a căsătorit în 1931 la doar 2 săptămâni după ce l-a cunoscut.

Cei doi şi fiul lor Raphael au fost trimişi din Praga, în lagăr, în 1943 unde le-au permis să susţină concerte. Nu şi-a mai văzut soţul niciodată după ce a fost mutată la Auschwitz în 1944. Cinci ani mai târziu a plecat în Israel, împreună cu sora ei, unde a învăţat muzica.

Mai târziu s-a mutat la Londra ca să fie mai aproape de fiul ei, care a murit brusc în 2001 în timpul unui concert. În ultimii ani de viaţă încă exersa la pian şi îşi petrecea timpul cu familia.

Alice s-a născut în Praga într-o familie de evrei şi a stat doi ani în lagărul Terezin, unde au fost ucişi în mod violent aproximativ 35.000 de prizonieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cea mai vârstnică supravieţuitoare a Holocaustului a murit la 110 ani. Poveste cutremurătoare!