Antena Meniu Search
x

Video Cei doi soţi morţi în exploziile de la Crevedia au fost conduşi pe ultimul drum. Fiul, răpus de durere, face acuzaţii grave: Cred că se muşamalizează

A trecut o săptămână de la exploziile în lanţ de la Crevedia care au luat trei vieţi şi au rănit mai bine de 50 de oameni şi niciunul dintre patroniii staţiei GPL nu a fost audiat. Liderii PSD au decis în unanimitate excluderea primarului din Crevedia din partid, în timp ce ediul din Caracal, tatăl unuia dintre patroni, e de neatins. Între timp, pe străzile comunei zguduite de tragedii, soţii Barbu au fost conduşi pe ultimul drum. 

de Redactia Observator

la 02.09.2023, 20:40

Vezi și

Primarul Florin Petre a făcut act de prezenţă la înmormântarea celor doi soţi. N-a scăpat însă de judecata populară. 

Locuitori din Crevedia: "Nu ştie nici câţi oameni are în comună! S-a făcut că nu vede! E adevărat, domnule primar, ce spune doamna că v-aţi făcut că nu vedeţi?"

La jumătatea traseului, edilul a renunţat şi s-a urcat într-o maşină cu motorul pornit. 

"Nu vă simţiţi vinovat pentru explozii şi pentru ceea ce s-a întâmplat?"

Pe acelaşi subiect

Sorin Barbu, fiul celor două victime: "Ce să vorbim? Nu s-a dat autorizaţie de construcţie acolo? Cine a dat-o? Mama a dat-o?"

De pe margine, convoiul a fost urmărit şi de văduva bărbatului care a murit la Spitalul Floreasca. Omul avea arsuri pe 99% din suprafața corpului.

Văduva celei de-a treia victime: "Cine i-a pus pe ăia (staţia de încărcare GPL) să stea acolo, în atâta lume, de a luat, uite, două suflete. Urmează al treilea, al meu! Un primar nu ştie ce-i în casa lui? Nu poate să-mi spună mie nimeni că el nu ştia!"

Vecină: "Au fost inconştienţi! Inconştienţi au fost! Sunt oameni amărâţi! Au rămas chiar amărâţi, şi fără familii şi fără case!" 

Două dosare penale deschise după tragedie

Două dosare la DNA, unul la secţia de urmărire penală a Parchetului General şi unul la Parchetului Curţii Militare de Apel Bucureşti au fost deschise în acest caz. Sute de jandarmi au periat câmpurile în căutarea de dovezi. Reporterii însă găsesc în continuare probe importante în teren: azi au descoperit un telefon mobil distrus de explozie. 

Sorin Barbu: "Să răspundă toţi cei care au mâncat de acolo. Cred că se muşamalizează. Cum am fost sigur de la început, aşa sunt sigur până la bun sfârşit că se încearcă muşamalizarea."

Între timp, în PSD s-a decis în unanimitate excluderea din partid a primarului de la Crevedia. Dar primarul de la Caracal, tatăl patronului staţiei GPL, este în continuare susţinut de greii din partid. Paul Stănescu este cel care l-a propulsat pe Ion Doldurea în politică. 

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: "Eu l-am rugat să candideze pentru că e unul dintre cei mai buni primari. Toţi avem copii. Dacă mă întrebaţi pe mine ce face fiul meu, eu nu ştiu ce face fiul meu, are 36 de ani, habar n-am ce face." 

Primarul din Caracal are multe afaceri profitabile. Numai în 2020, a avut venituri de peste 10 milioane de euro. În acelaşi an, în doar câteva luni, Ion Doldurea a virat în conturile PSD aproape 29.000 de lei. 

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: "N-am nicio legătură! Absolut nicio legătură cu familia Doldurea în ceea ce privesc afacerile familie Doldurea, dar absolut nicio legătură." 

Cea mai prosperă companie a familei Doldurea, de care ţine şi depozitul din Crevedia, are o cifră de afaceri anuală de 600 de milioane de lei. Primarul deţine 11 apartamente, opt terenuri şi două case. Una dintre ele este un conac în centrul istoric al Caracalului. La loc de cinste stă tabloul în care edilul şi fiul său apar alături de Constantin Brâncoveanu şi Neagoe Basarab.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Cei doi soţi morţi în exploziile de la Crevedia au fost conduşi pe ultimul drum. Fiul, răpus de durere, face acuzaţii grave: Cred că se muşamalizează