Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cei trei turişti ieşeni găsiţi morţi în Făgăraş după 7 zile de când dispăruseră nu au fost ucişi de o avalanşă

Cei trei turişti daţi dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost găsiţi morţi după o misiune care a pus în pericol şi vieţile salvatorilor.

de Redactia Observator

la 11.04.2018 , 20:16

Cei trei turişti daţi dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost găsiţi morţi după o misiune care a pus în pericol şi vieţile salvatorilor. Nu avalanşa i-a ucis, ci vântul de peste 120 de kilometri pe oră, spun autorităţile. I-ar fi aruncat pur şi simplu de pe creste. Cadavrele au fost recuperate cu un elicopter după o operaţiune de aproape 10 ore. Au fost riscuri uriaşe. Zgomotul produs de aparatul de zbor putea provoca oricând o avalanşă.

Salvatorii se pregătesc pentru una dintre cele mai grele misiuni de pe munte. Un tată, fiul lui de doar 18 ani şi un prieten de familie trebuie recuperaţi de la peste 2000 de metri altitudine. Voiau să cucerească vârful Molodveanu, dar au murit într-o furtună de zăpadă, cu vânt în rafale de 120 de kilometri pe oră. 

Mihai Pascu, director executiv la Consiliul Judeţean Braşov: "Cel mai probabil tânărul de 18 ani a căzut pe versantul estic al muchiei Sâmbetei. Cei doi adulţi probabil au vrut să-l salveze şi au coborât pe versantul vestic, dar din cauza vântului puternic, mai mult ca sigur au fost aruncaţi de pe creastă pentru că se pare că au căzut de la mare înălţime."

Vezi și

Pe munte, e în continuare risc de avalanşă. Sunt pericole mari chiar şi pentru salvamontişti şi jandarmi. Urcă pe rând în elicopterul Ministerului de Interne. 

Octavian Sandu Andrieş a murit la doar 18 ani. Era visul lui să urce pe vârful Moldoveanu pe vreme de iarnă. A plecat în drumeţie la sfârşitul lunii martie de la o mănăstire din Breaza. 

Anul trecut, în aprilie, o avalanşă a surprins un grup de şapte turişti pe vârful Peleaga din Munţii Retezat. Dor Geta Popescu şi Erick Gulacsi, consideraţi copiii fenomen ai alpinismului românesc, şi-au pierdut viaţa. Şi atunci, ghidul a ignorat avertismentele de vreme rea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Cei trei turişti ieşeni găsiţi morţi în Făgăraş după 7 zile de când dispăruseră nu au fost ucişi de o avalanşă