Antena Meniu Search
x

Cel mai mare drapel tricolor din Transilvania va fi arborat de Ziua Naţională în Sălăjeni

Un drapel tricolor imens, cu o suprafaţă totală de 450 metri pătraţi, va fi arborat de Ziua Naţională a României, pe un deal din satul Sălăjeni.

Cel mai mare drapel tricolor din Transilvania va fi arborat de Ziua Naţională în Sălăjeni

Un drapel tricolor imens, cu o suprafaţă totală de 450 metri pătraţi, va fi arborat de Ziua Naţională a României, pe un deal din satul Sălăjeni, judeţul Sălaj, graţie unei iniţiative a unui grup de tineri din localitate.

Profesorul Daniel Juca, unul din iniţiatorii proiectului, a precizat pentru Agerpres că drapelul, care se doreşte a fi cel mai mare din Transilvania, a fost realizat pentru a da un exemplu de patriotism şi pentru a reînvia spiritul naţional. 

'A fost o iniţiativă a unor tineri, printre care mă număr şi eu, de a reînvia spiritul naţional în rândul generaţiei tinere şi chiar şi în rândul celor mai în vârstă, pentru că s-a cam pierdut, şi de a ne păstra viu spiritul naţional şi identitatea de român. Am implicat peste 50 de persoane, de la cei mici, care au confecţionat cocarde tricolore, până la cei mai vârstă, care ne-au sprijinit financiar sau cu idei. Toţi facem parte din asociaţia 'Fii satului Sălăjeni' şi vrem să fie şi un exemplu de patriotism întreaga acţiune. Pentru aceasta am pregătit un drapel de 450 metri pătraţi, respectiv 22,5 metri lungime şi 20 de metri lăţime, fiind cel mai mare din Transilvania şi, se pare, cel mai mare din România, anul acesta, de 1 Decembrie',  a menţionat Daniel Juca.

Drapelul va fi arborat pe cel mai înalt deal din comună, astfel încât să i se dea o bună vizibilitate - se va vedea de la o distanţă de până la 10 kilometri, din localităţile învecinate. 

'Dealul are şi o semnificaţie mai aparte, pentru că aici au căzut, în Cel de-Al Doilea Război Mondial, eroii îngropaţi în cimitirul din curtea bisericii din localitate', a adăugat Daniel Juca.

Ziua Naţională va fi marcată, după arborarea drapelului, printr-un spectacol susţinut copiii Şcolii Gimnaziale din Bocşa, alături de câţiva solişti locali şi printr-un concert de cântece patriotice. Ceremonia va începe vineri, 1 Decembrie, de la ora 12.00, pe dealul Hăgău, iar cei prezenţi vor primi cocarde tricolore realizate de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Cel mai mare drapel tricolor din Transilvania va fi arborat de Ziua Naţională în Sălăjeni