Antena Meniu Search
x

Video "Cel mai mare ţepar imobiliar al Clujului", avere de milioane de euro. Apar noi victime în schema cu apartamente fictive

Apar informaţii noi în ancheta care îl priveşte pe cel mai mare escroc imobiliar din Cluj, un bărbat care a făcut milioane de euro din vânzarea unor apartamente inventate.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.04.2023, 14:22

Vezi și

Plângerile împotriva escrocului şi împotriva tatălui său care i-a fost complice curg. Anchetatorii au găsit mult mai multe victime, care au fost înşelate fiecare cu mii de euro, bani daţi ca avans pentru locuinţe fictive. Escrocul este deja arestat într-o altă cauză. 

Au încercat să vândă apartamente inexistente către cel puţin 19 persoane

Este vorba despre 19 persoane pe care bărbatul în vârstă de 37 de ani a încercat să le fraudeze vânzându-le apartamente în ultimele trei luni, în blocuri care nici măcar nu există. Mai exact, le încasa banii de avans, dar urmau apoi şi alte tranzacţii. Însă, reprezentanţii băncilor şi-au dat seama că ceva este în neregulă, astfel că au blocat contul bărbatului.

Prejudiciul de 15.000 de euro este mic în comparaţie cu averea pe care a făcut-o individul în ultimii ani în acest mod. În luna ianuarie, când a fost săltat ultima dată de poliţişti, autorităţile anunţau că numărul persoanelor prejudiciate a ajuns la 500, iar prejudiul total se ridica la 5 milioane de euro. 

Metoda prin care acţiona individul era una simplă, folosind acte false în blocuri care nu există, iar banii îi făcea luând banii direct de la aceste persoane pentru că le promitea rate direct de la constructor. 

De-a lungul anilor, instanţa l-a lăsat liber de mai multe ori pe bărbat, dar i-a interzis prin hotărâre judecătorească să mai vândă apartamente. Însă, fiind deja cunoscut pe piaţa imobiliară a Clujului, şi-a schimbat numele oficial şi în acte, şi a acţionat fără ca autorităţile să îl poată supraveghea. Este în arest preventiv din luna ianuarie, dar ieri a primit un nou mandat de arestare pentru 30 de zile. Complicii lui sunt cercetaţi în stare de libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Cel mai mare ţepar imobiliar al Clujului", avere de milioane de euro. Apar noi victime în schema cu apartamente fictive