Antena Meniu Search
x

Cel puțin 20 de civili au fost uciși într-un bombardament al rebelilor șiiți la Aden

Cel puțin 20 de civili au fost uciși și 41 au fost răniți miercuri în zorii zilei, în bombardamente ale rebelilor șiiți asupra unui cartier rezidențial din Aden, în sudul Yemenului

Cel puțin 20 de civili au fost uciși și 41 au fost răniți miercuri în zorii zilei, în bombardamente ale rebelilor șiiți asupra unui cartier rezidențial din Aden, în sudul Yemenului. 

În total, 15 rachete de tip Katiușa au fost lansate asupra cartierului Al-Mansour din Aden, al doilea oraș din Yemen, scenă a unor violente lupte între insurgenți și forțele proguvernamentale, a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al acestor forțe, Ali al-Ahmadi.

Rebelii au lansat primele lor rachete asupra unei străzi aglomerate din Aden, cu puțin timp înainte de începerea zilei de post musulman din perioada Ramadanului, a precizat Al-Ahmadi. Apoi, ei au bombardat cu intermitențe cartierul, nimerind persoane care îngrijeau victimele primelor tiruri, potrivit acestui purtător de cuvânt și unor martori.

Surse medicale intervievate de AFP vorbesc despre 20 de morți și 41 de răniți, care au fost transportați în trei spitale din Aden.

'Numeroși răniți sunt în stare gravă. Unii au picioarele secționate', a declarat una dintre surse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cel puțin 20 de civili au fost uciși într-un bombardament al rebelilor șiiți la Aden