Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cele mai furate obiecte pe litoral. Doi turişti au încercat să plece acasă cu şezlongurile

Prosoape, umerașe, lenjerii de pat, baterii de telecomandă şi chiar şezlonguri. Nu este oferta unui magazin online, ci lista obiectelor care dispar cel mai des din hotelurile de la mare. Pare că turiştii care vin pe litoral se ataşează atât de tare de obiectele din cameră încât, la finalul vacanţei, decid să le numească suveniruri şi să plece acasă cu tot cu ele. 

de Cristina Niță

la 12.08.2024 , 20:24

Hotelurile de la malul mării sunt, pentru unii turişti, sursă de suveniruri. Iar amintirile luate acasă sunt dintre cele mai diverse.

"Prosoapele, fetele de pernă, protectoarele de pat, uneori chiar și veiozele, becurile, umeraşele. Ei cred că li se cuvin", spune Alina Savu, şef recepţie. 

Umeraşele şi prosoapele conduc detaşat în topul produselor care dispar cel mai des din camerele de hotel. La o unitate de cazare, de exemplu, a fost nevoie de suplimentarea prosoapelor cu încă 200 pentru că ele au dispărut în bagajele turiştilor. 

Vezi și

Cu ce pleacă turiştii din hoteluri

Pe acelaşi subiect

Dar nici măcar aşa turiştii nu sunt intimidaţi. Sunt dispuşi să plătească de la 10 lei pentru un prosop de picioare, până la 80 de lei, pentru o pilotă. Asta doar în cazul în care sunt prinşi. De cele mai multe ori au o scuză. 

"Din greșeală, am făcut în viteză bagajul și am luat și prosopul. Există posibilitatea să plece efectiv cu cheia. Uneori recuperăm, pentru că avem numărul de telefon și sunăm, alteori nu, facem dubluri", spune Simona Dobre, şef recepţie. 

Pentru că în topul celor mai furate obiecte se numără şi telecomenzile sau chiar tablourile, unele hoteluri au încercat să ia câteva măsuri împotriva turiştilor mult prea ataşaţi de obiectele din cameră. 

"La check-in, odată cu cheia, predăm și telecomanda de aer condiționat și TV, cu rugămintea, la check out să aducă din nou telecomanda. Noi anunțăm de la recepție când este check-out ul unei camere să o verifice, în urmă constatării până ajung turiștii să plece fetele ne transmit", spune Simona Dobre, şef recepţie.

Şi din restaurante dispar obiecte

Chiar şi restaurantele hotelurilor se trezesc la final de sezon cu un inventar mai sărac. 

"De pe bucătărie în general, lingurițele sunt cele mai căutate, apoi furculitele, cescutele de cafea", spune Oana Olteanu, manager hotel.

Inclusiv de pe plajă se pleacă cu suveniruri. Şi nu despre scoici este vorba. 

"Cel mai mult și cel mai mult se pleacă cu scrumierele. Cred că schimbăm de trei patru ori pe sezon. Şi un caz mai special a fost când au plecat doi turiști cu două șezlonguri. Ei au crezut că le-au cumpărat, nu că le-au închiriat. Asta au spus", spune Răzvan Chițan, administrator plajă. 

Şi nu doar hotelurile de la noi au parte de astfel de oaspeţi. Un ghid german al cazărilor de lux a făcut topul celor mai bizare furturi înregistrate în Europa. Dintr-un hotel din Berlin turiştii au luat acasă capace de toaletă şi chiar chiuvete, pe când în Italia, s-a furat inclusiv pianul din lobby. Iar în Austria, băncile de lemn din saună...s-au evaporat pur şi simplu. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Evenimente » Cele mai furate obiecte pe litoral. Doi turişti au încercat să plece acasă cu şezlongurile