Antena Meniu Search
x

Video Centru medical, închis din cauza nepăsării din sistem. Medicii, nevoiţi să scoată bani din buzunarul propriu, au renunţat să mai vină la serviciu

Într-o ţară cu un sistem medical bolnav, cei care ar trebui să ne trateze îşi dau demisia pe capete. La nici cinci ani de la inaugurarea sa, pe holurile Centrului de Permanenţă din Ostroveni bate vântul, asta după ce medicii de acolo au ajuns în pragul disperării. Neplătiţi şi obligaţi să scoată bani din propriul buzunar, cei care ar trebui să salveze vieţi au decis acum să renunţe. 

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 13:19

Vezi și

Aşa au fost întâmpinaţi bolnavii care au mers zeci de kilometri ca să fie trataţi la Centrul Medical din Ostroveni, din judeţul Vâlcea. Clinica, dechisă abia în anul 2019, era destinată să salveze vieţi, însă a devenit acum doar o amintire, după ce medicii au demisionat în masă. 

Femeie: Am văzut de câteva zile că nu au mai venit medicii, atât, în rest nu ştiu nimic.

Medicii, nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar

Acestă situaţie revoltătoare are loc din cauza lipsei banilor din sistemul medical, dar şi a aparaturii de specialitate. Medicii unităţii erau nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi putea desfăşura activitatea. Revoltat de nepăsarea statului, directorul Centrului, a fost primul care şi-a anunţat demisia.    

Dr. Alin Obogeanu, coordonator centru: Pe lângă tarifele care au rămas nemodificate din 2018, sumele insuficiente pentru dotarea aparatelor de urgenţă, nerecunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

În localitatea vâlceană în care sistemul medical pare în colaps trăiesc peste 4.000 de oameni, iar cel puţin o treime suferă de o boală cronică. Doar anul trecut, de exemplu, peste 6.000 de pacienţi au trecut plagul clinicii, ca să evite aglomeraţia de la UPU. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Centru medical, închis din cauza nepăsării din sistem. Medicii, nevoiţi să scoată bani din buzunarul propriu, au renunţat să mai vină la serviciu