Antena Meniu Search
x

Cercetătorii au aflat cât timp va mai exista viaţă pe TERRA

Ştim deja că ne distrugem singuri planeta dar nu ştim cât va dura până când viaţa pe Terra va lua sfârşit. Răspunsul l-au găsit cercetătorii britanici.

 Ştim deja că ne distrugem singuri planeta dar nu ştim cât va dura până când viaţa pe Terra va lua sfârşit. Răspunsul l-au găsit cercetătorii britanici de la Facultatea de Ştiinţe ale Mediului din cadrul Universităţii din East Anglia.

Aceştia au realizat un studiu ale cărui rezultate demonstrează că viaţa pe Terra va exista încă 1,75 de miliarde de ani. Mai exact, cercetătorii au ajuns la acest rezultat după ce au analizat mai multe planete din afara galaxiei noastre, în încercarea de a calcula intervalul de timp necesar pentru ca Pământul să devină de nelocuit.

„În aproximativ 1,75 de miliarde de ani, va fi imposibil ca oamenii să mai trăiască pe Pământ, întrucât Soarele va creşte în dimensiune, temperaturile vor creşte, iar oceanele se vor evapora”, a explicat cercetătorul Andrew Rushby.

Totuşi, nu e cazul să răsuflăm uşuraţi. Din cauza schimbărilor climatice sunt accelerate anumite fenomene iar sfârşitul vieţii pe Terra ar putea să apară mai devreme.

„Oamenii vor avea probleme chiar şi în cazul unei creşteri mici a temperaturilor medii anuale, astfel că, în cele din urmă, doar microbii din anumite medii vor putea să supravieţuiască încălzirii”, a adăugat Rushby.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cercetătorii au aflat cât timp va mai exista viaţă pe TERRA