Antena Meniu Search
x

CFR anunţă lucrări pe calea ferată în două judeţe. Pe porţiunile reparate viteza trenurilor va creşte la 120 km/h

CFR Infrastructură anunță lucrări pe 22,2 kilometri de cale ferată între Tălmaciu-Sibiu și Teiuș-Războieni pentru creșterea vitezei la 120 km/h. În zonă, trenurilevor circula cu restricții de viteză.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 14:30

CFR anunţă lucrări pe calea ferată în două judeţe. Pe porţiunile reparate viteza trenurilor va creşte la 120 km/h
CFR anunţă lucrări pe calea ferată în două judeţe. Pe porţiunile reparate viteza trenurilor va creşte la 120 km/h - Shutterstock

Potrivit companiei, între Tălmaciu și Sibiu, lucrările de reparații la suprastructura căii pe firul II au ajuns la un stadiu fizic de execuție de 45%, iar pe intervalul Teiuș - Războieni, progresul de execuție pe cele 8 șantiere deschise pe firul I este de 30% - 82%, relatează Mediafax.

În cadrul acestor lucrări, constructorii înlocuiesc integral suprastructura căii - șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale - iar pe intervalul Teiuș - Războieni, pe ambele fire de circulație, vor monta inclusiv dale elastice la toate cele 18 treceri la nivel cu calea ferată.

Resctricţii de viteză

CFR Infrastructură anunță că între Teiuș-Aiud și Unirea-Războieni trenurile de călători circulă doar pe firul II (din ambele din ambele sensuri) și cu restricție de viteză de 50 km/h în zona șantierelor de lucrări deschise pe firul I, iar între Tălmaciu - Sibiu trenurile circulă pe firul I între Tălmaciu și Șelimbăr (din ambele din ambele sensuri) și cu restricție de viteză de 50 km/h în zona lucrărilor executate, iar de la Șelimbăr circulația spre/dinspre Sibiu este trasată prin Sibiu Triaj.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat și întârzierile care apar în circulația anumitor trenuri și îi asigurăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație la 120 km/h și a gradului de siguranță”, transmite compania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » CFR anunţă lucrări pe calea ferată în două judeţe. Pe porţiunile reparate viteza trenurilor va creşte la 120 km/h