Antena Meniu Search
x

CFR Infrastructură propune o nouă taxă pentru operatorii feroviari. Cum vor fi afectaţi călătorii

Am putea scoate mai mulţi bani din buzunare pentru o călătorie cu trenul. CFR a propus introducerea unei taxe pentru folosirea gărilor, care, cel mai probabil, se va reflexta în preţul biletelor. Banii ar urma să fie folosiţi - teoretic - pentru întreţinerea şi modernizarea căilor ferate. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.05.2024 , 15:26

Vorbim de o propunere înaintată chiar de CFR Infrastructură şi conţinută într-un raport prezentat de această companie. Instituire taxei de gară este motivată de subfinanţarea acută din ultimii ani a  operaţiilor de întreţinere şi modernizare pe calea ferată taxa de gară ar urma, dacă această iniţiativă este adoptată la propunerea CFR, să fie plătită de operatori feroviari şi bineînţeles se va reflecta, dacă vorbim de transportul de călători în costul călătoriei sau de transportul de marfă în costul pe km.

O altă măsură conţinută în acelaşi raport al CFR Infrastructură vizează închiderea temporară a liniilor pe care în prezent trenurile nu mai pot circula în condiţii de siguranţă. La nivelul întregii ţări vorbim despre peste 1.100 de puncte în care sunt instituite restricţii de viteză exact din acelaşi motiv, subfinanţarea acută a operaţiile de întreţinere şi modernizarea căii ferate, condiţie în care trenurile nu mai pot circula în condiţii de siguranţă.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » CFR Infrastructură propune o nouă taxă pentru operatorii feroviari. Cum vor fi afectaţi călătorii