Chefi la cuțite, sezonul 14. Andreea Ignat a câştigat premiul de 30.000 de euro și stagiul la Retroscena
Andreea Ignat este câştigătoarea finalei Chefi la cuţite, sezonul 14. În urma confruntării memorabile, tânăra a câştigat marele premiu de 30.000 de euro şi un stagiu la Retroscena, restaurantul distins cu stea Michelin, condus de Chef Richard Abou Zaki.
Cei mai buni trei concurenţi, Andreea Ignat, Michele Răduță și Daniel Dumitrache, s-au întrecut la starter, main course și desert, iar chefii au degustat preparatele lor și au acordat notele care au decis cine a câștigat Chefi la cuțite, ediţia din 30 decembrie 2024, potrivit A1.ro.
Extrem de încrezători, cei trei finaliști au pășit în bucătărie având speranțe mari, căci fiecare a sperat că va deveni el concurentul care a câștigat finala Chefi la cuțite sezonul 14. „Spre surprinderea mea, nu-mi este teamă de nimeni. Am asul din mânecă!”, a declarat Andreea.
Chefi la cuţite, ultimele trei probe din competiţie
Aperitivul a fost o surpriză plăcută atât pentru jurați, cât și pentru Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner. Prepararea felului principal a venit însă la pachet cu emoții puternice, momente tensionate și situații neașteptate în bucătărie.
- Povestea emoționantă a lui nea' Florea, veteranul de război ţinut prizonier 2 ani in Siberia. Familia credea că...
- Cinci pui de câine, găsiţi abandonaţi într-o pubelă de gunoi din Sectorul 5. Micuţii au fost auziţi...
- O şosea din Iaşi a devenit coşmarul şoferilor. Sunt întinse capcane pe drum şi sunt aruncate pietre în maşini
- În 2024, numărul apelurilor non-urgente la 112 a scăzut cu aproape un million. Judeţele din care s-au dat cele...
- Expoziţii de păsări şi animale rare în Suceava şi Sighişoara. Vizitatorii au putut pleca acasă şi cu un nou...
După ce toate preparatele au fost gata, farfuriile au fost trimise la degustare. Juriul, format din unii dintre cei mai apreciați bucătari din România, a analizat cu atenție tehnica, gustul și prezentarea fiecărui preparat, acordând note în funcție de aceste criterii.
Nici pregătirea desertului nu a fost lipsită de provocări. Emoțiile și tensiunea competiției și-au pus amprenta asupra concurenților, îngreunând procesul culinar. Momentul decisiv a venit odată cu pornirea benzii, care a adus farfuria cu verdictul final.
Andreea Ignat a obținut cel mai mare punctaj, devenind câștigătoarea sezonului 14 al emisiunii Chefi la cuțite. Pe lângă marele premiu de 30.000 de euro, ea a câștigat și un stagiu de practică de o lună la prestigiosul restaurant Retroscena, distins cu o stea Michelin, condus de Chef Richard Abou Zaki. Copleșită de emoție, Andreea s-a așezat în genunchi și a mărturisit: „Am văzut oameni, căldură, am simțit o mână care mă scoate din mulțime! Era Chef Richard, mândru!”
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰