Antena Meniu Search
x

Video Cine este Alexandru Șonea, găsit spânzurat în biroul Facultății de Agronomie. Era implicat în dosarul Băneasa

Sinucidere învăluită în mister la Agronomie. Şeful senatului universităţii a fost găsit spânzurat în biroul său. O femeie de serviciu a descoperit dimineaţă trupul neînsufleţit. Bărbatul de 69 de ani nu a lăsat vreun bilet de adio şi nu a spus cuiva ce are de gând. Alexandru Şonea era implicat în dosarul Ferma Băneasa, în care inculpat este Puiu Popoviciu.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.07.2021, 19:28

Vezi și

Ora 7 dimineaţa. Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. O femeie de serviciu intră în biroul preşedintelui senatului şi face o descoperire macabră. 

''A băgat capul... şi când a văzut..."A murit domul preşedinte!''.

Femeia l-a găsit pe Alexandru Şonea spânzurat de tavan cu o cordelină. Imediat, angajaţii au sunat la 112. În câteva minute, curtea universităţii s-a umplut de medici şi poliţişti. Echipajele de prim ajutor nu au putut decât să declare decesul. 

Poliţiştii au deschis acum un dosar de moarte suspectă, însă ancheta se anunţă a fi cât se poate de dificilă. Bărbatul nu a lăsat un bilet de adio şi nici nu a spus nimănui că vrea să îşi pună capăt zilelor.  Surse din anchetă spun că sunt luate în calcul absolut toate variantele. 

Pe acelaşi subiect

Răzvan Teodorescu, rectorul interimar USAMV: Probleme de sănătate nu şi era un om foarte echilibrat. Aşa îl ştiu eu. Să ajungi la vârsta de 69 de ani şi să nu te desparţi nicio clipă de universitate este un lucru... impresionant. Nu am observat ceva care să anunţe acest tragic moment.

Adriana Dumitrescu, administrator USAMV: Nu părea supărat. A fost un om bun. Era un om...nu am cuvinte. 

''L-am văzut de câteva ori şi numai zâmbind, foarte respectuos, amabil...'' 

Poliţiştii vor să stabilească exact când şi-a pus capăt zilelor bărbatul. Paznicii au văzut noaptea trecută lumina aprinsă în biroul său până târziu.  

''A fost şi la uşă ca să vadă dacă e uşa descuiată ca să stingă lumina.

Şi era uşa încuiată?

Încuiată a fost.''

Alexandru Șonea, președintele Senatului Universității de Agronomie

Trupul bărbatului a fost dus la INML pentru necropsie. Alexandru Şonea a fost preşedinte al Universităii de Agronomie din anul 2012. În acea perioadă, rector la USAMV era actualul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta nu a vrut să comenteze tragedia.

Şonea a fost implicat în dosarul Băneasa, în care este inculpat şi Puiu Popoviciu. În 2012, în timpul unei şedinţe, acesta a dat de înţeles că Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi făcut presiuni asupra universităţii ca aceasta să se costituie parte civilă în proces şi să ceară despăgubiri de 200 de milioane de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cine este Alexandru Șonea, găsit spânzurat în biroul Facultății de Agronomie. Era implicat în dosarul Băneasa