Antena Meniu Search
x

Video Cine este Dumitru Bîltag, noul şef IPJ Constanţa. În 2020, a dat în judecată IPJ Mureş, unde era şef, după ce subalternii i-au luat permisul pentru viteză

"Bătălia cu drogurile pare a fi pierdută, însă trebuie să o câştigăm". Este declaraţia ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, care a găsit şi o soluţie: un şef nou la IPJ Constanţa. După ce, timp de trei luni, Mădălina Vlangăr a fost împuternicită la conducerea Inspectoratului imediat după tragedia de la 2 Mai, ministrul l-a prezentat şi pe cel care va ocupa funcţia de conducere: Dumitru Bîltag, un nume controversat pentru Poliţia Română. 

de Redactia Observator

la 10.11.2023, 08:37

Vezi și

Noul şef al IPJ Constanţa va fi comisarul-șef Dumitru Bîltag, care vine de la Mureş cu o experienţă de 26 de ani, şi promite... multe. 

Cine este Dumitru Bîltag, noul şef IPJ Constanţa

"Vă asigur că eu voi fi foarte transparent cu dumneavoastră, vă propun un parteneriat corect şi asta doar pentru informarea corectă a cetăţeanului. Am avut mai multe funcţii de execuţie, deci nu am fost numai pe funcţii de conducere. Mi-am construit cariera cu profesionalism, atenţie, în sensul de a nu avea niciun fel de legătură cu persoanele certate cu legea", declară Dumitru Bîltag, comandant IPJ Constanţa.

"De ce această alegere? Pentru că m-am uitat la ce a reuşit, în ultimele luni, domnul Bîltag. Şi am evaluat, împreună cu colegii mei, că este cea mai potrivită să îşi asume această responsabilitate", a declarat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne al României.

Pe acelaşi subiect

Noua formulă este împuternicită la comanda instituţiei până în vara anului următor. Tot Cătălin Predoiu a fost şi cel care a schimbat-o, în urmă cu trei luni. La acea vreme, comisarul şef Mădălina Vlangăr primise postul de conducere la IPJ Constanţa chiar după cazul de la 2 Mai, când Vlad Pascu, drogat fiind a lovit cu maşina un grup de tineri şi a ucis doi dintre ei.

Doar că... "Mi s-a încredinţat această misiune şi de mâine ne punem pe treabă. Asta a fost de la început misiunea mea, aşa cum a fost anunţat, de la început am avut doar o bucată din acest proiect", spune Mădălina Vlangăr, fost inspector-şef Constanţa.

Noul şef IPJ Constanţa nu s-a remarcat numai prin carieră. În 2020, pe când era şef la IPJ Mureş, a dat în judecată instituţia pe care o conducea ca să conteste suspendarea permisului după ce a fost oprit de subalterni pentru că a circulat cu peste 100km/h în localitate. Între timp, fostul comandant Adrian Glugă este cercetat de o comisie disciplinară, ca urmare a tragediei de la 2 Mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cine este Dumitru Bîltag, noul şef IPJ Constanţa. În 2020, a dat în judecată IPJ Mureş, unde era şef, după ce subalternii i-au luat permisul pentru viteză