Antena Meniu Search
x

Video Cine este noul şef al Poliției Constanța. Predoiu: În acest moment bătălia cu drogurile pare a fi pierdută

Poliția Constanța are șef nou. Doar trei luni a rezistat în funcţie Mădălina Vlangăr, împuternicită la conducerea inspectoratului imediat după lanţul de erori din cazul Vlad Pascu. Astăzi a fost înlocuită de Dumitru Bîltag, un alt nume destul de controversat din Poliția Română.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 10.11.2023, 10:17

Vezi și

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Eu am spus următorul lucru, şi nu despre Constanţa am spus, am spus următorul lucru: în acest moment bătălia cu drogurile pare a fi pierdută şi trebuie să o câştigăm. Toate dezbaterile care au existat la nivel societal în ultimele luni au confrimat spusele mele. 

Cine este noul şef al Poliție Constanța

Sonia Simionov, reporter Observator: Nu este pentru prima dată când ministrul Predoiu face această declarație, a făcut-o și în urmă cu trei luni în momentul în care a schimbat conducerea. O declarație cel puțin controversată, care nu face decât să adâncească șirul controverselor de la Inspectoratul de Poliție de la Constanța, loc pe care ministrul Predoiu l-a ales pentru a spune acest lucru, în momentul în care a decis schimbarea conducerii IPJ Constanța, pe care tot el a schimbat-o în urmă cu trei luni în momentul în care o împuternicea pe comisarul-șef Mădălina Vlangăr să vină după cazul 2 Mai, când Vlad Pascu drogat a lovit un grup de opt tineri, iar doi dintre ei au murit. Tragedia a șocat întreaga țară. Pe atunci, ministrul o împuternicea pe doamna comisar șef plin de încredere, iar Mădălina Vlangăr declara în fața presei că se pune pe treabă! Niciun indiciu despre un mandat determinat, cum a susținut astăzi.

Mădălina Vlangăr, fost inspector-șef Constanța: Mi s-a încredinţat această misiune. Şi de mâine ne punem pe treabă.

Mădălina Vlangăr, fost inspector-șef Constanța: Asta a fost de la început misiunea mea. Aşa cum a fost anunţat de la început, am avut doar o bucată din acest proiect.

Sonia Simionov, reporter Observator: Sunt, evident, declarații contradictorii. Poate ar merita menționat că, în aceste trei luni de mandat, nu am văzut ușile traficanților de droguri din Constanța sparte cu berbecul și aș aminti și de cazul Dj Lala. Un dosar în care Poliția a ridicat camerele de supraveghere cu ultimele clipe din viața Lelei după ce au apărut în presă. Mai mult, astăzi, noul șef al Inspectoratului de Poliție Constanța este comisarul șef Dumitru Bîltag. Un polițist care, în 2020, pe când era șef al IPJ Mureș, a dat în judecată instituția pe care o conducea, ca să conteste suspendarea permisului după ce a fost oprit de subalterni pentru că a circulat cu peste 100km/h în localitate. După ce acest eveniment a fost făcut public, Bîltag a fost vizat de un control intern. Concluziile nu au fost niciodată publicate. Poate le vom afla acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Cine este noul şef al Poliției Constanța. Predoiu: În acest moment bătălia cu drogurile pare a fi pierdută