Antena Meniu Search
x

Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA

Organizația Mondială a Sănătății a trimis în România un expert care va asista guvernul în criza sanitară cauzată de pandemie. Heather Papowitz va sta timp de 60 de zile și va face o evaluare la nivel central și teritoriu, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 13:32

Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA
Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA - Captură video

”Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situațiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. România are o colaborare foarte apropiată cu OMS, iar în ceea ce privește managementul pandemiei, această colaborare a fost implementată încă din primele momente. Această vizită vine în sprijinul situației din România și prin care ne dorim să găsim cele mai bune soluții pentru situația prin care țara noastră trece în aceste momente. Face parte din protocolul standard al OMS”, a spus Baciu.

România este printre cele mai afectate țări, la nivel mondial, de valul 4 al pandemiei. Raportat la populație, țara noastră este fruntașă în lume în ceea ce privește decesele Covid.

„Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autoritățile din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni”, a transmis expertul OMS, la sosirea în București.

OMS sprijină România cu 34.000 de teste PCR și 200 de concentratoare de oxigen, a mai anunțat Andrei Baciu. 

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, luni, după discuțiile cu autoritățile române pe tema campaniei de vaccinare anti-Covid, că vaccinarea în populația generală în România este scăzută și stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale și mult mai mică decât se aștepta la grupurile prioritare vulnerabile, adică persoanele de peste 80 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA