Antena Meniu Search
x

Circa 200 de militari în rezervă protestează în Piața Victoriei

Circa 200 de militari În rezerva protestează în Piața Victoriei, reclamând anularea unei ordonanțe de urgență care modifică modul de calcul al pensiilor militare.

Vezi și

 Este protest în fața guvernului. Foste cadre militare acuză că executivul le-a tăiat din indemnizații atunci când a dat ordinanța de urgență care schimbă modul de calcul al pensiei.

Este vorba despre o serie de nemulțumiri generale pe care le au reprezentații cadrelor militare care sunt pensionate. În primul rând, prin ordonanța 57/2015 se schimbă modalitatea de calcul a pensiilor. Pensiile vor suferi o scădere bruscă începând cu 1 ianuarie în procente de 30%-50%, practic, o scăderela jumătate în cazul unora, în funcție de anii de vechime. În al doilea rând, sunt nemulțumiți de activitatea noului guvern de tehnocrați pe care nu îl consideră legitim. Reprezentații cadrelor militare mai susțin că trebuie crescut salariul minim pe economie și consideră că trebuie să existe o lege unitară a salarizării. 

Executivul s-a declarat deschis la dialoguri, așa că au lansat o invitație la Casa Națională de Pensii. Protestatarii au refuzat și doresc să vină guvernații în mulțime.

Pensionarii vor să ia apărarea întregii societăți prin protestul organizat astăzi în fața Palatului Victoria,

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Circa 200 de militari în rezervă protestează în Piața Victoriei