Video

Cireşele îngraşă, avertizează nutriţioniştii Topul fructelor care aduc kilograme în plus

De Simona Vasiac.
Publicat: 15.06.2021, 13:32.
Actualizat: 21.07.2021, 11:07

Coapte şi gustoase, cireșele de iunie sunt printre cele mai iubite fructe de vară. Le găsim deja pe toate tarabele, în piețe, preţurile ne cam încurcau la început, acum au mai scăzut aşa că poftiţi la cumpărături! Mare atenţie totuşi la cantitatea consumată. Nutriţioniştii atrag atenţia că anumite fructe, în special cireşele, pot îngrăşa dacă sunt consumate în exces. 

Cu o valoare calorică de 600 cal/kg cireşele pot afecta serios silueta. Dar nu trebuie să uităm că fructele de iunie sunt o sursă preţioasă de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie. Contează deci doar cantitatea.

Citește și: Beneficii ale consumului de pepene roșu. 4 lucruri mai puțin știute despre acesta

Pentru mulți iubitori de fructe, vara înseamnă și un pepene roşu zemos. Este însă un alt fruct care se bate cu cireşele pentru locul intâi în topul fructelor care îngraşă, având în vedere că vorbim de de 300 cal/kg.

Iar la toamnă trebuie să fim foarte atenţi la consumul de struguri. Valoarea calorică a acestor fructe este de -atenţie- 690 cal/kg, deci cea mai ridicată între cele 3.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.