Antena Meniu Search
x
LIVE

Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre valul Omicron în România: "Un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre valul al cincilea al pandemiei, primind un semnat că România trebuie să fie cu adevărat pregătită pentru a face faţă. Premierul afirmă că, ”într-un interval de timp nu mai mare de trei săptămâni”, valul Omicron va ajunge şi în România.

De Redactia Observator la 21.12.2021, 18:26
premierul Nicolae Ciucă și președinte CE Ursula von der Leyen
Nicolae Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre valul Omicron în România: "Un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni" - Profimedia Images

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, la Bruxelles, care este mesajul pe care l-a primit de la Ursula von der Leyen cu care a avut prima întrunire oficială de la instalarea în funcţie.  

”Esenţa discuţiilor pe care le-am avut cu doamna preşedinte von der Leyen a vizat elementele legate de criza COVID. Este o preocupare majoră în legătură cu felul în care fiecare stat, şi Uniunea în ansamblul său, este în măsură să gestioneze pandemia. De asemenea, am discutat impactul pe care noul val al variantei Omicron îl are într-o serie dintre ţările Europei, primind un semnal că trebuie să fim cu adevăraţi pregătiţi pentru impactul pe care acesta îl va avea şi la nivelul ţării noastre, discutându-se despre şi un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni în care el va fi prezent şi în zona ţării noastre”, a declarat Nicolae Ciucă.  

Discuție Nicolae Ciucă - Ursula von der Leyen pe tema vaccinării

Acesta a precizat că principalul subiect al discuţiei a fost de modul în care România este pregătită să gestioneze cel de-a cincilea val al pandemiei. De asemenea, s-a discutat despre campania de vaccinare, ”necesitatea ca la nivel guvernamental şi instituţiile de specialitate din cadrul MS să aibă o comunicare şi să convingă populaţia să se vaccineze”.  

Potrivit premierului, vaccinarea este ”singurul instrument care (...) nu ne protejează de a ne infecta, în schimb ne protejează să trecem mai uşor prin boală şi să nu avem atâtea cazuri, aşa ca în valul patru, când zeci de mii de români şi-au pierdut viaţa”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre valul Omicron în România: "Un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni"