Antena Meniu Search
x

Video Clipul publicat pe TikTok de bărbatul care a mers cu pitonul la McDonald's, "văzut" şi de poliţişti. Amenda poate ajunge la 60.000 de lei

Apariţie înfiorătoare într-un fast-food din Târgu Mureş! Un bărbat cu un piton enorm încolăcit pe el a intrat în local şi a comandat calm ceva de mâncare. Nu la fel de liniştiţi au fost ceilalţi clienţi, care s-au grăbit să dispară din zonă. Mândru de ispravă, stăpânul şarpelui a postat filmarea pe TikTok, iar acum este anchetat de poliţişti.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 19:43

Vezi și

Fără pic de teamă că şarpele i-ar putea face rău lui sau unui trecător, bărbatul se lasă filmat pe stradă şi se amuză. Cu un şarpe de 3 metri lungime pe umeri, intră în fast-foodul în care sunt cel puţin 10 oameni. Clienţii care stau la coadă la casă se dau înapoi speriaţi.

Ovidiu Sima: Nici nu ne-am gândit prea mult. A fost aşa, o chestie instantă. Oprim, mâncăm, l-am luat cu noi şi am intrat.

La un moment dat, un angajat al fast-food-ului sfidează pericolul.

Martor: Pot să îl ating?

Pe acelaşi subiect

Martor: Da, mă, ce vedetă!

Martor: Deja v-aţi împrietenit, mă.

Bărbatul care se plimba cu pitonul pe umeri susţine că reptila este a prietenului cu care ieşise la plimbare şi care îl filma. Niciunul nu consideră incidentul periculos.

Ovidiu Sima: E animal de companie, se poate ieşi cu el în public, oriunde. Nu e periculos, niciodată nu a muşcat pe nimeni.

Biologii îl contrazic

Pitonul poate să devină agresiv dacă nu stă în mediul lui natural, la peste 20 de grade Celsius.

Szánthó János, director grădina zoologică Târgu Mureș: Aceşti şerpi acţionează în secunde, deci poate că e blând cu stăpânul lui, dar în fiecare secundă poate să atace. Are o putere enormă. Dacă e un caz nefericit, poate să îl prindă în jurul gâtului.

Filmarea care a apărut în social-media a strâns zeci de mii de reacţii, dar a atras şi atenţia autorităţilor.

Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Poliţiştii din cadrul biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu urmând a fi efectuate verificări împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş în vederea clarificării tuturor circumstanţelor legale incidentului în cauză.

Ovidiu Sima: Trebuie înregistrat la Direcţia Sanitar Veterinară, este înregistrat cu acte.

Lucian Goga, director ajunct DSVSA Mureș: Direcţia nu are competenţe în a înregistra asemenea animale exotice, în a lua în evidenţă asemenea animale.

Deţinerea de animale exotice în România este legală dacă proprietarul are documente despre proveninţa lor şi avize sanitare. În caz contrar, poliţiştii şi inspectorii DSV au obligaţia să confişte vieţuitoarele, iar stăpânul poate fi amendat cu până la 60 de mii de lei.

Localnic: Scandalos! Mi se pare scandalos!

Reporter: Ce aţi face dacă aţi vedea pe cineva cu un piton?

Localnic: Aş ieşi, mi-ar fi frică. Şi mai ales că sunt mulţi copii aici.

Localnic: Eu aş suna la poliţie sau aş face ceva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Clipul publicat pe TikTok de bărbatul care a mers cu pitonul la McDonald's, "văzut" şi de poliţişti. Amenda poate ajunge la 60.000 de lei