Antena Meniu Search
x

Video CNA vrea să combată ştirile false din online. Set noi de reguli pregătit pentru site-urile din România

Regulile audiovizualului vor fi adaptate și pentru platformele online din România. În colaborare cu reprezentanți din Franța, liderii CNA își propun să monitorizeze în detaliu toate abuzurile și informațiile false din online. 

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 07:51

Vezi și

Consiliului Național al Audiovizualului a încheiat un protocol de colaborare cu Autoritatea de Reglementare şi Audiovizual, ARCOM, din Paris, pentru a putea depista și rezolva mult mai ușor problemele create de dezinformare.

Maria Monica Gubernat, preşedintele CNA: Pe termen scurt avem ca prioritate combaterea dezinformării mai ales într-un an electoral dens pentru România.

Regulile audiovizualului vor fi adaptate și pentru platformele online din România

Roch-Olivier Maistre, președintele ARCOM: Suntem hotărâți și să ne adaptăm, și să ne consolidăm, și adaptăm reglementările în fața platformelor internaționale.

Pe acelaşi subiect

Pentru aplicarea directivelor europene specialiştii din Franţa vor oferi României asistenţă juridică şi de interepretare.

Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze: La CNA va lucra împreună cu dumneavoastră un expert francez, sper că-l veţi primi cum se cuvine. Sunt aici să-mi exprim sprijinul şi vă voi susţine în continuare.

Una dintre cele mai mari probleme ale societății de astăzi, spun specialiştii în domeniu, este incapacitatea de a controla conținutul media din online. Ceea ce poate fi periculos mai ales într-un an electoral.

Sincron Valentin Jucan, Vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului: Principala preocupare a fost să găsim un echilibru între combaterea dezinformării şi libertatea de exprimare.

CNA-ul își propune ca pe viitor să implementeze alături de parteneri europeni reguli potrivit cărora navigarea în mediul online să se facă doar cu un cont creat pe baza buletinului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » CNA vrea să combată ştirile false din online. Set noi de reguli pregătit pentru site-urile din România