Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru vacanţa în Grecia. Schimbările care îi pot afecta pe turişti în 2024

Reguli noi pentru vacanţa din Grecia! Plajele private sunt interzise, iar şezlongurile nu pot ocupa mai mult de 30% din nisip. Proprietarii vor fi amendaţi cu zeci de mii de euro dacă nu respectă noua lege votată de parlament. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 22:21

Vezi și

În paradisul din Thassos, plajele idilice sunt monopolizate de baruri şi restaurante. Proprietarii au ridicat terase de lemn şi umbrare şi nu lasă decât clienţii pe porţiunea de nisip din dreptul lor. Noua lege prevede amenzi cuprinde între 2.000 şi 60.000 de euro pentru asemenea practici. Toată vara, inspectori speciali vor patrula pe insule şi vor supraveghea plajele cu drone. Turiştii pot raporta încălcarea legii printr-o aplicaţie creată special. 

Noile măsuri vin după ce mii de greci au protestat anul trecut într-o mişcare numită Revolta Prosoapelor. S-au plâns că nu mai au loc să întindă prosopul pe plajele din ţara lor şi că sunt obligaţi să închirieze şezlonguri la preţuri piperate, pentru turişti. 

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: Acum, 70% din suprafața plajei trebuie să fie cu acces liber. De asemenea, ne asigurăm că va exista o distanţă de cel puţin 4 metri între mare şi prima linie de șezlonguri. Să nu mai avem imagini cu șezlonguri care intră până în apă. 

Anul acesta, Grecia speră să bată recordul din 2023, când a încasat peste 20 de miliarde de euro din turism. Vara trecută a fost marcată însă şi de incendii de vegetaţie care au provocat evacuări fără precedent. 25 de mii de oameni abia au scăpat cu viaţă din insula Rodos, unii doar cu hainele de pe ei. Printre cei afectaţi au fost şi mulţi români. 

Turiştii afectaţi vor primi vouchere de până la 500 de euro pentru cazare în Rodos. Acestea sunt însă valabile doar până la finalul lunii mai sau după 1 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Travel » Reguli noi pentru vacanţa în Grecia. Schimbările care îi pot afecta pe turişti în 2024