Antena Meniu Search
x

CNCD a decis: Ministerul Educaţiei discriminează copiii sub 6 ani. Scandalul a pornit de la reclamaţia unui părinte

Copiii sub 6 ani sunt discriminaţi de Ministerul Educaţiei care trebuie să schimbe regulile pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Acesta este verdictul dat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, la sesizarea unui părinte. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.11.2023, 14:29

Vezi și

Părintele susţine că dreptul la educaţie al copilului său a fost îngrădit, după ce statul i-a refuzat înscrierea la şcoală, mai exact copilul împlinea 6 ani la trei zile după termenul maxim prevăzut în metodologie. Astfel, pe 3 ianuarie, micuţul împlinea 6 ani, iar înscrierile se terminau în 31 decembrie.

Persoana respectivă a iniţiat şi o petiţie, semnată de peste 100 de persoane, dar s-a adresat şi CNCD, care a decis că ceea ce i s-a întâmplat copilului este discriminare şi a hotărît ca Ministerul educaţiei să primească o amendă contravenţională.

Ministerul a contestat decizia CNCD, iar acum totul a ajuns pe rolul Curţii de Apel din Capitală. Până la o decizie definitivă nu vor fi operate schimbări legislative. Micuţul merge la şcoală, este în anul doi de studii, scrie şi citeşte fluent într-o limbă străină şi a învăţat tabla înmulţirii, dar şi să facă adunări şi scăderi cu numere formate din trei cifre. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » CNCD a decis: Ministerul Educaţiei discriminează copiii sub 6 ani. Scandalul a pornit de la reclamaţia unui părinte