Antena Meniu Search
x

COD PORTOCALIU de vreme rea în România! Avertizări de ULTIMĂ ORĂ transmise de meteorologi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme rea, până în ziua de 24 octombrie. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme rea, până în ziua de 24 octombrie. 

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ; intensificări ale vântului la munte;

Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 10:00 - 24 octombrie, ora 23:00;

Pe acelaşi subiect

Zone afectate: conform textului și hărții;

Din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70...80 km/h.

Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente.

Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 12:00 - 24 octombrie, ora 18:00

Zone afectate: zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița

În intervalul menționat, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50...60 l/mp și izolat 80 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » COD PORTOCALIU de vreme rea în România! Avertizări de ULTIMĂ ORĂ transmise de meteorologi