Antena Meniu Search
x

Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe: "Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție"

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii pe râuri din trei judeţe, avertizarea fiind valabilă marţi, 10 iulie, de la ora 9.30 până la ora 20.00.

la 10.07.2018, 09:56
Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe
Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe - antena3.ro

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii pe râuri din trei judeţe, avertizarea fiind valabilă marţi, 10 iulie, de la ora 9.30 până la ora 20.00.

Potrivit avertizării INHGA, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:

- Olteţ - bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru - amonte Ac. Ioneşti.

Pe acelaşi subiect

Sunt vizate județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

Avertisment de la DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează despre instituirea codului roşu pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea.

"Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112", avertizează pe Facebook DSU.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe: "Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție"

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături