Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe: "Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție"

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii pe râuri din trei judeţe, avertizarea fiind valabilă marţi, 10 iulie, de la ora 9.30 până la ora 20.00.

de Redactia Observator

la 10.07.2018 , 09:56

Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe
Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe - antena3.ro

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii pe râuri din trei judeţe, avertizarea fiind valabilă marţi, 10 iulie, de la ora 9.30 până la ora 20.00.

Potrivit avertizării INHGA, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:

Articolul continuă după reclamă

- Olteţ - bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru - amonte Ac. Ioneşti.

Pe acelaşi subiect

Sunt vizate județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

Avertisment de la DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează despre instituirea codului roşu pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112", avertizează pe Facebook DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Stare de alertă în România! Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe: "Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție"