Antena Meniu Search
x

Video Concediul postnatal se schimbă. Părinţii pot alege să își împartă cele 24 de luni, în funcţie de nevoi

Regulile pentru concediul de creştere a copilului s-ar putea schimba. Potrivit unui proiect depus în Parlament, părinții vor putea alege cum să își împartă concediul postnatal, în funcţie de nevoi. Modificarile vin, spre exemplu, în sprijinul celor care au gemeni sau tripleți si au nevoie de mai mult timp să stea cu cei mici. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.10.2022, 12:58

Vezi și

Potrivit proiectului de lege depus în Parlament, viitorii părinţi vor putea să îşi ia cele 24 de luni de concediu de creşterea a copilului în funcţie de nevoi. 

Părinţii pot alege să își împartă cele 24 de luni, în funcţie de nevoi

De exemplu, vor putea rămâne acasă ambii părinţi timp de un an de zile sau de jumătate de an, urmând ca ulterior doar unul dintre ei să rămână în concediu sau să îşi ia fiecare 12 luni pe rând pentru a-i îngriji pe cei mai mici.

Proiectul despre care iniţiatorii spun că are un impact bugetar zero urmează să ajungă în comisii pentru analiză, iar ulterior să ajungă şi la vot în Parlament. Dacă va fi aprobat de cele două Camere, va merge la preşedintele Iohannis pentru promulgare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Concediul postnatal se schimbă. Părinţii pot alege să își împartă cele 24 de luni, în funcţie de nevoi