Antena Meniu Search
x

Video Concursul de ciocnit ouă din Suceava a ajuns la a 13-a ediţie. Marele premiu, un miel

În prima zi de Paşte, cel mai tare ou a fost premiat cu un miel. Totul în cadrul unui concurs cu tradiție ce a avut loc în comuna suceveană Mănăstirea Humorului. Peste 40 de concurenţi au ciocnit ouă roşii, care au fost atent verificate înainte de către un juriu.

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 07:57

Vezi și

Ajuns la cea de a 13-a ediție, concursul de ciocnit ouă a adunat peste 40 de concurenţi, atât localnici, cât şi turişti care au ales să-şi petreacă vacanţa în Bucovina. Competiţia s-a desfășurat după reguli clare.

Radu Peţenghea, membru al juriului: Să fie ou de găină curat, să-l poată mânca. Nu se poate trata. Nici de pichire. Eu dacă le dau în dinţi ştiu dacă e de lemn sau de orice.

Viorel Croitoru, primar comuna Mănăstirea Humorului: Este promovarea comunei, noi suntem o localitate turistică.

Trucuri pentru alegerea oului perfect

Pe acelaşi subiect

Localnicii au însă un truc în a-și alege ouăle pentru concurs.

Martor: Ciocănitul. După asta îţi dai seama. Trebuie să ai şi ureche muzicală ca să îţi dai seama care e mai tare, care se sparge şi care rămâne.

Martor: Alţii le caută cu unghia, alţii în frunte, alţii caută găina direct. Acolo e mai greu, cred că trebuie pricepere mai mare.

Competiţia nu a fost în zadar. Concurentul de pe primul loc a primit un miel, iar cel de pe locul doi un iepure. Al treilea a primit şi el o găină.

Leonte Micuţaru, câştigător: Ăsta e premiul. Îl voi ţine şi îl voi înmulţi, ca la anul să-l dau eu pentru câştigător. M-am pregătit intens şi am căutat foarte multe ouă. Am depăşit numărul de 1000 de ouă căutate.

Anul viitor sunt aşteptaţi mai mulţi concurenţi, iar organizatorii vor oferi şi mai multe premii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Concursul de ciocnit ouă din Suceava a ajuns la a 13-a ediţie. Marele premiu, un miel