Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Contabilii şi antreprenorii au ieșit în stradă, nemulțumiți de măsurile fiscale luate de Guvern. Care le sunt cerințele: "Devenim secretarii ANAF-ului"

Măsurile fiscale luate de Guvern i-a înfuriat pe contabili, economişti şi antreprenori. Protestele au debutat astăzi în toată ţara. Contabilii şi antreprenorii din Iaşi, Timişoara şi Bihor au ieşit azi în stradă pentru a cere acelaşi lucru - modificarea legislaţiei fiscale. La Oradea, Iaşi şi Bucureşti oamenii au protestat împotriva implementării e-factura şi e-TVA. Guvernanţii i-au primit azi la discuţii, dar pare că aceastea nu au rezolvat situaţia. Protestatarii au cerut demisia ministrului de finanţe Marcel Boloş.

de Mădălina Iacob

la 08.07.2024 , 21:00

Contabilii i-au acuzat pe guvernanţi de teroare fiscală după ce Executivul a introdus e-Factura obligatorie de la începutul lunii. Antreprenorii îi susţin şi mai adaugă propriile nemulţumiri.

"Protestăm pentru haosul din legislația fiscală. Nu mai putem, suntem la capătul puterilor și vrem respect, vrem să fim consultați", spune un protestant.

Protestatarii au o lista cu 10 revendicari care au transmis-o deja către guvernanti

Vezi și

Protestatarii au o lista cu 10 revendicari care au transmis-o deja către guvernanti. Prima revendicare de pe lista se referă la sistemul e TVA. Contabilii își doresc eliminarea acestuia. În plus vor modificarea sistemului e Factura. Vor sa fie eliminată și măsura prin care trebuie să fie schimbate casele de marcat cu unele compatibile cu codul QR. Și mai vor predictibilitate. Își doresc că orice măsură care este luată să fie anunțată cu cel puțin 6 luni înainte de a intra în vigoare.

Pe acelaşi subiect

Contabilii şi antreprenorii spun că digitalizarea fiscalizării mai mult îi încurcă decât îi ajută şi vor să fie schimbat ministrul de Finanţe.

"Jos e-TVA! Dorim concedii. Pentru că ne dă de lucruri în plus. Devenim secretarii ANAF-ului", spune un contabil nemulțumit.

Premierul nu vrea să cedeze, însă.

"Cu toții ne dorim reforme. Când le implementăm nu mai sunt bune. ANAF-ul are nevoie de digitalizare după 30 de ani. De 30 de ani promitem acest lucru. Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa", a declarat Marcel Ciolacu. 

Digitalizarea Fiscului ar trebui să întremeze bugetul României. Statul pierde 35 de miliarde de lei pe an din taxa pe valoarea adăugată neîncasată, conform ministrului de finanţe Marcel Boloş, care citează calcule oficiale, făcute de Uniunea Europeană.

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Contabilii şi antreprenorii au ieșit în stradă, nemulțumiți de măsurile fiscale luate de Guvern. Care le sunt cerințele: "Devenim secretarii ANAF-ului"