Antena Meniu Search
x

Video Controversă uriaşă după parodierea războiului din Ucraina de către "mascaţii" din Bacău. Internetul a luat foc la îndemnul de "viol". Poliţiştii fac anchetă

Realitatea a intrat brutal în parada tradiţională a "mascaţilor" dintr-o localitate din Bacău. Duelul cetelor îmbrăcate în costume din blănuri de oaie... s-a transformat într-o parodie a războiului şi un dialog între Putin şi Zelenski. Așa e tradiţia, să râdem de anul care a trecut, se scuză localnicii, în timp ce spectacolul, devenit viral online, a atras comentarii revoltate. Poliţia s-a sesizat din oficiu şi face cercetări privind folosirea unor simboluri ce promovează crime de război. 

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 20:04

Vezi și

"Putin": Dărâmaţi tot ce vedeţi, violaţi tot ce prindeţi, cotropiţi în goana mare, să mutăm din nou hotare! Distrugeţi, c-aşa ne îndeamnă Rusia, patria mamă. 

Parodia care a născut o controversă uriaşă

Pe o mică scenă din sat, în loc de colinde, localnicii joacă rolurile lui Vladimir Putin şi Volodomir Zelenski. Sătenii s-au îmbrăcat în soldați ruși, mașinile au fost decorate cu "Z"-ul rusesc sau cu prelate ca să imite tancurile. Toată lumea se amuză.

 "Zelenski": Putin, ascultă bine, gluma la mine nu ţine. Tu umbli numai cu minciuna, că acum îţi înfund gura. Mai bine semnăm aici, armistiţiul pace bine, să lăsăm ura în lume, noi să mergem în Hawai, să ne umplem de parai. 

Pe acelaşi subiect

Postate pe Internet, imaginile au devenit virale şi au stârnit revolta. Comentariile susţin că prin astfel de scenete de prost-gust se strică tradiţiile autentice.

Codrin Scutaru, sociolog: Aceste băşcălii nu îi ajută nici pe cei care participă, nici pe cei care aud cum suntem noi. Faptul că se întâmplă chestiuni de felul acesta, arată nişte carenţe în înţelegerea fenomenului războiului.

Poliţia Bacau s-a sesizat şi se fac cercetări privind promovarea simbolurilor care amintesc de crime de război. Localnicii din Berzunţi se justifică şi spun că reacţiile sunt exagerate: de zeci de ani, fac astfel de spectacole în care ironizează cel mai important eveniment din anul care a trecut. În perioada pandemiei, scenetele au fost despre medici şi asistente. 

"Putin": De prin munţi şi de prin văi să vină toţi ruşii mei cu câte o bombă la ei. Cu bombă, o cătuşă, nu staţi ca proştii la uşă. Dărâmaţi toţi ce vedeţi, violaţi tot ce prindeţi, contropiţi în goana mare, să mutăm din nou hotare! Distrugeţi, că aşa ne îndeamnă Rusia, patria mamă. Când dădeam aşa cu banu şi visam Doneţk, Lugansk, un coşmar eu am avut şi în el a apărut un mititel actoraş, Zelenski de la oraş ce s-a pus acum tamanu', prieten cu americanu'. Mai bine semnăm aici, armistiţiul pace bine, să lăsăm ura în lume, noi să mergem în Hawai, să umplem de parai. 

"Zelenski": Putin, ascultă bine, gluma la mine nu ţine. Tu umbli numai cu minciuna că acum îţi înfund gura. Eu sunt priten cu francezul, mai nou şi cu chinezul. Europa e cu mine, ţine-ţi pantalonii bine, că de îţi dau un şut în fund, la Kremlin ajungi pe rug. Opriţi războiul, băi! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Controversă uriaşă după parodierea războiului din Ucraina de către "mascaţii" din Bacău. Internetul a luat foc la îndemnul de "viol". Poliţiştii fac anchetă