Antena Meniu Search
x

Copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mie

Guvernul a adopta în şedinţa de joi o hotărâre, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care copiii cu vârste între 6 şi 12 ani să nu mai fie testaţi pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă COVID depăşeşte 3 la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 12:46

Copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mie
Copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mie - Hepta

Documentul adoptat azi prevede creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

"Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18,00 peste 4 la mie (incidenţă - n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas - în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă... peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm", a declarat Florin Cîţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mie