Antena Meniu Search
x

Coşmarul unor părinţi români arestaţi în Danemarca, după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană. Cei doi cer ajutorul autorităţilor române

Doi români, părinţii unui băieţel de cinci săptămâni, stabiliţi în Danemarca, au fost arestaţi după ce au ajuns la spital cu copilul. Sunt anchetaţi pentru violenţă în familie după ce medicii au descoperit că bebeluşul lor are o hemoragie craniană. Familia din România a celor doi susţine că problemele de sănătate ale copilului provin în urma naşterii şi au cerut ajutor autorităţilor de la Bucureşti. Ministerul Afacerilor Externe nu a reuşit deocamdată să ia legătura cu medicul care tratează bebeluşul. 

de Larisa Bernaschi

la 05.02.2022, 19:21

Vezi și

Sorana şi Ionuţ Rotundu erau mai fericiţi ca niciodată. La aproape trei ani de când şi-au unit destinele, în decembrie, a venit pe lume primul lor copil: Mathias. Coşmarul pentru familie a început încă dinainte ca băieţelul să se nască. 

Fratele Soranei: A avut două zile de travaliu, acuza dureri şi a mers la spital în seara zilei de vineri spre sâmbătă, medicii i-au administrat o injecţie pentru dureri, au trimis-o acasă, a stat acasă şi sâmbătă a revenit la spital acuzând dureri mai mari.

Duminică după amiază, pe 26 decembrie, Sorana l-a născut pe Mathias, un băieţel perfect sănătos. 

Fratele Soranei: A născut în mod natural, a fost o naştere destul de grea.

Pe acelaşi subiect

Tatăl Soranei: S-a născut copilaşul şi a fost o mare bucurie pentru toată familia.

Însă coşmarul pentru familia Rotundu abia începea. La două zile de la naştere, Sorana, Ionuţ şi Mathias au plecat acasă, la Sønder Omme, o mică localitate cu circa 1600 de suflete, acolo unde sperau să înceapă o nouă etapă din viaţa lor. 

Fratele Soranei: Copilul scădea în greutate, nu mânca, ce mânca vomita. Nu se mai oprea din plâns. Plângea şi noapte şi zi.

Moaşa care se ocupa de caz spunea că de vină ar fi colicii, însă niciun tratament recomandat nu părea să dea roade.

Bunica băieţelului: A trebuit să vină bunica atâţia kilometri să-l liniştească. Da! Vedem cât stă liniştit.

Familia povesteşte că ambulanţa i-a refuzat de mai multe ori, până în ziua de 31 ianuarie, când starea de sănătate a lui Mathias s-a înrăutăţit drastic. 

Fratele Soranei: Dădea necontrolat din mâini, din picioare, din cap şi s-a învineţit la faţă şi la insistenţele lor a venit ambulanţa. 

Diagnostic cutremurător

După primele investigaţii, medicii au transmis părinţilor că băieţelul are o hemoragie craniană şi a fost transfertat la un spital mai mare, unde să fie supus mai multor analize medicale. 

Fratele Soranei: La primul spital i-au spus Soranei că ar fi de la naştere această problemă. 

Tot la spital au venit şi poliţiştii care i-au arestat pe cei doi părinţi pentru o perioadă de 4 săptămâni,  fiind făcute cercetări pentru violenţă în familie. 

Titus Corlăţean: Părinţii, în schimb, sunt într-o procedură care pleacă de la o suspiciune de rele tratamente aplicate copilului, înţeleg, sub forma unor zguduiri ale copilului care ar fi produs nu ştiu ce hemoragii.

Abia astăzi, la cinci zile de la internare, familia a aflat, de la Ambasada României în Danemarca, că Mathias a fost stabilizat.

Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga: Din informaţiile pe care le avem primite aseară ne indică faptul că e în afara pericolului de moarte şi primeşte în continuare îngrijiri medicale în spital

Bebeluşul este internat încă de luni în spitalul din Odense. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Evenimente » Coşmarul unor părinţi români arestaţi în Danemarca, după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană. Cei doi cer ajutorul autorităţilor române