Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Credinţa ne uneşte pe toţi". Zeci de preoţi şi sute de credincioşi din Alba Iulia au participat la procesiunea de aducere a moaştelor Sf. Iosif cel Nou de la Partoş

La Alba Iulia a început sărbătoarea Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni. Ieri, mulţimea de preoţi şi credincioşi a pornit într-o procesiune în jurul catedralei arhiepiscopale cu moaştele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş. După ce au stat la rând şi s-au închinat, enoriaşii au plecat spre case cu sufletul plin de bucurie şi speranţă. 

de Dorin Gâldău

la 20.10.2024 , 09:15

Zeci de preoţi şi sute de credincioşi din Alba Iulia au participat la procesiunea de aducere a moaştelor Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, aduse de la Timişoara. Pe esplanada catedralei din oraşul reîntregirii s-a oficiat slujba Vecerniei, în timp ce enoriaşii au stat la rând pentru a se închina la racla cu un fragment din sfintele moaşte.

"Credinţa ne uneşte pe toţi"

"Spre sănătate, sigur că da, spre bucurie şi spre tot ce este bun pentru lumea aceasta şi pentru noi, pentru oraşul nostru şi pentru toţi. Ne punem multă nădejde în acest moment şi atunci şi emoţia este deosebită". "Pentru sănătate şi pentru tot ce aparţine de lumea asta să fie bun, sfânt, dumnezeiesc. De uşurare; sunt chiar impresionată". "Suntem foarte bucuroşi, credinţa ne uneşte pe toţi, ne face mai buni, iubitori şi mândri că suntem români. O linişte şi o pace interioară extraordinară şi din aşa-zisul tumult al zilei în care suntem încărcaţi vrând-nevrând cu un anumit stres şi aici te eliberezi", spun credincioşii.

Vezi și

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş s-a născut în regiunea istorică Dalmaţia, la jumătatea secolului al 16-lea, şi a provenit dintr-o familie de creştini valahi. În timpul vieţii sale a fost nevoitor la Muntele Athos, iar Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni.

"În anul 1650, a fost adus în ţinutul Timişoarei, în zona Banatului, fiind instalat mitropolit la Timişoara. A păstorit vreme de 3 ani credincioşii acestui ţinut, credincioşi care îl considerau încă din timpul vieţii sale un mare sfânt ajutător, ocrotitor şi vindecător de boli şi neputinţe", a declarat preotul Oliviu Botoi, purtătorul de cuvânt Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne la Alba Iulia până marţi la ora 10.

Dorin Gâldău Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » "Credinţa ne uneşte pe toţi". Zeci de preoţi şi sute de credincioşi din Alba Iulia au participat la procesiunea de aducere a moaştelor Sf. Iosif cel Nou de la Partoş