Antena Meniu Search
x

Creştinii au sărbătorit astăzi Ajunul Floriilor

Cu flori şi ramuri de salcie în mână, ortodocşii au pornit în pelerinaj pe străzile oraşelor şi ale satelor, în cinstea Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, care va fi sărbătorită mâine

Vezi și

Cu flori în mână, evlavie şi cântece bisericeşti. Aşa au pornit credicioşii ortodocşi de pretutindeni, pe străzile marilor oraşe. Din biserică în biserică, într-un ritual sfânt, pentru a simboliza intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, în ajunul Floriilor.

Străzile Botoşaniului au devenit neîncăpătoare cu fiecare pas. Credincioşii au strâns rândurile şi până la sfârşitul procesiunii, numărul lor a ajuns de la două sute la o mie. Nu a fost om care să nu cunoască semnificaţia momentului şi nici credincios care să aibă în minte şi în suflet un gând de mai bine.

În Capitală, Patriarhia a împărţit icoane sfinţite, iar mulţimea de pelerini a fost binecuvântată de Preafericitul Părinte Daniel.

Mâine, creştinii ortodocşi sunt aşteptaţi la Slujba de Florii, când vor putea duce acasă ramuri de salcie şi flori sfinţite. Vremea ţine şi ea cu credincioşii. Sunt aşteptate ploi izolate în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Transilvania şi Maramureş, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade. Cel mai cald va fi în Banat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Creştinii au sărbătorit astăzi Ajunul Floriilor