Antena Meniu Search
x

Creştinii din toată ţara au mers sute de kilometri pentru a se închina la Peştera Sf. Andrei. Au lăsat bileţele cu rugăciuni şi dorinţe

Este zi de mare sărbătoare pentru creştinii din toată ţara. Mii de oameni au venit să se închine la Peştera Sfântului Andrei din judeţul Constanţa, mănăstirea unde a trăit şi a propovăduit Evanghelia cel dintâi apostol, devenit apoi Ocrotitorul României. Lui îi datorăm faptul că astăzi suntem creştini. La mănăstirea din Constanţa oamenii au aşteptat la rând pentru a putea atinge piatra în care a fost săpată peştera şi pentru a pune în crăpăturile stâncii, bileţele cu rugăciuni şi dorinţe.  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.11.2023, 14:24

Vezi și

Mii de credincioşi, din toate colţurile ţării, au venit astăzi la peştera Sf. Andrei. Au parcurs sute de kilometrei pentru a lua parte la slujba oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Cei care vin aici, trec pe la moaştele apostolului, intră în peşteră şi se roagă. Mulţi dintre ei lasă iconiţe, cruciuliţe sau chiar bileţele cu rugile lor. Se roagă pentru sănătate şi pentru binele celor din jur.

Biserica Ortodoxă Română consideră Peştera Sf. Apostol Andrei primul lăcaş de cult din ţară. În apropiere se află şi izvorul Sfântului Andrei. Aproape un milion de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Creştinii din toată ţara au mers sute de kilometri pentru a se închina la Peştera Sf. Andrei. Au lăsat bileţele cu rugăciuni şi dorinţe