Antena Meniu Search
x

Crimă pentru o bicicletă: Trei copii de 9, 10 şi 15 ani au omorât în bătaie un bătrân de 80 de ani şi l-au abandonat dezbrăcat într-o vie

Trei minori din localitatea Căldărăşti - Pogoanele, Buzău, în vârstă de 9, 10 respectiv 15 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce ar fi omorât un bărbat de 80 de ani. Voiau să îi fure o bicicletă. 

de Redactia Observator

la 25.03.2023, 12:42

Fapta ar fi avut loc pe 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localităţii. Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Crimă pentru furtul unei biciclete

Cei trei copii au fost identificaţi de poliţişti. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat pentru Agerpres că cei trei minori nu aveau antecedente.

"Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor", a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele.

Pe parcursul zilei de vineri, autorităţile au efectuat necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul vor urma să facă audieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Crimă pentru o bicicletă: Trei copii de 9, 10 şi 15 ani au omorât în bătaie un bătrân de 80 de ani şi l-au abandonat dezbrăcat într-o vie