Antena Meniu Search
x

Cristi Borcea rămâne fără aproape un milion de euro, după sentinţa în dosarul retrocedării plajelor

Cristian Borcea, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, rămâne fără aproape un milion de euro, după ce instanţa a dispus şi confiscarea sumei în urma sentinţei definitive.

Cristian Borcea, fostul actionar Dinamo
Cristi Borcea rămâne fără aproape un milion de euro, banii fiind confiscaţi de instanţă după sentinţa în dosarul retrocedării plajelor - Mediafax via Hepta

Cristian Borcea, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, rămâne fără aproape un milion de euro, după ce instanţa a dispus şi confiscarea sumei în urma sentinţei definitive.

Cristi Borcea s-a predat la IPJ Ilfov, la câteva ore după ce Înalta Curte a dat sentinţa definitivă în dosarul retrocedărilor ilegale ale unor plaje şi terenuri de la malul mării.

Ultima pedeapsă pentru Cristi Borcea a venit la 7 luni după fostul acţionar de la Dinamo a ieşit condiţionat din închisoare. Sentinţa cea nouă din dosarul retrocedărilor plajelor îl va lăsa pe Cristi Borcea şi fără aproape un milion de euro, sumă pentru care instanţa a impus confiscarea.

Condamnat în dosarul Transferurilor, Cristi Borcea a fost eliberat mai devreme deoarece judecătorii , în timp ce a fost închis, a muncit, a scris cărţi, dar şi de faptul că avea atunci 7 copii. 

Procesul în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje a început în urmă cu 11 ani. Prejudiciul estimat în dosar este de 114 milioane de euro.

Odată cu Borcea, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a primit pedeapsă de 9 ani cu executare. Fostul edil este plecat de mai bine de un an în Madagascar.

În dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, judecătorii l-au condamnat şi pe fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la 5 ani de închisoare cu executare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cristi Borcea rămâne fără aproape un milion de euro, după sentinţa în dosarul retrocedării plajelor