Antena Meniu Search
x

Cristian Borcea, 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre 9 ani, în dosarul retrocedărilor din Mamaia

Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre la 9 ani, în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.02.2019, 06:45

Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre la 9 ani, în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia. În același dosar în care e vizat fostul Primar al Constanței au fost judecate 36 de persoane, între care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti şi foşti angajaţi ai Primăriei Constanţa.

Sentința a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție și este definitivă.

9 ani Mazăre, 5 ani Borcea și Constantinescu

Fostul Primar al Constanței a primit 9 ani de închisoare cu executare. În același dosar, în iulie 2017, el fusese condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare cu suspendare. Cristian Borcea fusese achitat, dar acum a luat 5 ani de închisoare cu executare.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat acum la 5 ani de închisoare. În 2017, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a primit ani de închisoare cu suspendare. 

Dosar de 11 ani

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008 într-un dosar privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro. Din această sumă 77,77 milioane de Euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna orașului Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cristian Borcea, 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre 9 ani, în dosarul retrocedărilor din Mamaia