Antena Meniu Search
x

Cruzime fără margini în Mureş: Un cioban şi-a schingiuit câinii pe care îi avea la stână. Ce riscă acum bărbatul

Un cioban din Mureş a fost amendat după ce a tăiat urechile câinilor pe care îi deţinea la stână. Pentru fapta sa, bărbatul are acum dosar penal. 

de Cristina Dimulescu

la 30.05.2022, 17:44

Cioban cu oile la păscut în vârful dealului
Cioban cu oile la păscut în vârful dealului - Shutterstock

Descoperire făcută de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor și cei ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în urma unui control de rutină, care s-a desfăşurat duminică la o stână din localitatea Mica, judeţul Mureş.

Controlul a vizat prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere regimului cinegetic şi a legislaţiei privind protecţia animalelor, însă ce au descoperit acolo, a fost un şoc chiar şi pentru oamenii legii - toţi câinii de la stână aveau urechile tăiate. 

Acţiunea s-a desfăşurat la o stână din localitatea Mica, aparţinând unui bărbat, de 49 de ani, din Ungheni, unde s-a constatat că exemplarele canine deţinute de acesta ar fi prezentat urechi cupate, conform IPJ Mureș.

Ciobanul care şi-a schingiut câinii s-a ales cu dosar penal

În urma descoperirii făcute de poliţişti, ciobanul a fost amendat cu 3.500 de lei, iar poliţiştii au întocmit pe numele lui dosar penal pentru „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cruzime fără margini în Mureş: Un cioban şi-a schingiuit câinii pe care îi avea la stână. Ce riscă acum bărbatul