Antena Meniu Search
x

Video Cultură de cannabis, în lanul de porumb la Neamţ. 1,3 tone de droguri ridicate dintr-o gospodărie. Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv

Captură imensă de droguri făcută în judeţul Neamţ! Peste o tonă de cannabis a fost descoperită de procurorii DIICOT în gospodăria unui bărbat.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 11:31

Vezi și

Ca să nu dea nimic de bănuit, alături de doi complici, individul cultiva plantele pe două plantaţii. Una într-o seră din spatele casei şi alta într-un lan de porumb. 

Bărbaţii recoltau frecvent drogul de mare risc, pe care ulterior în comercializau. Unul dintre indivizi a încercat să fugă, însă a fost prins rapid de poliţişti. În urma percheziţilor, procurorii au găsit 1,3 tone de droguri. Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi.

Arestaţi pentru 30 de zile

Ulterior, cele trei persoane acuzate de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, în vederea consumului, la care anchetatorii au găsit aproape 1,3 tone de canabis, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, a declarat, marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Pe acelaşi subiect

Este vorba de doi fraţi, Andrei Bogdan şi Denis Mădălin Cizmaru, dar şi de Andrei Vlad Matieş, la care procurorii DIICOT Neamţ au găsit aproape 1,3 tone canabis. "Afacerea" a fost iniţiată în 2023 de Andrei Vlad Matieş, care a înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinţei, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietăţii, disimulată într-o cultură de porumb.

Cei doi fraţi Cizmaru, având cunoştinţă despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa. Aceştia au fost prinşi în flagrant delict, duminică, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi jandarmi, în timp ce transportau o parte dintre plantele depozitate.

"Pentru a-şi asigura scăparea, unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi, după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 246 plante de canabis, în greutate de 1.200 kilograme, de pe terenul agricol, şi 59 kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră. Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme canabis.

Luni, procurorii DIICOT Neamţ au dispus reţinerea celor 3 persoane pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, iar judecătorii Tribunalului Neamţ au hotărât arestarea preventivă pentru 30 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cultură de cannabis, în lanul de porumb la Neamţ. 1,3 tone de droguri ridicate dintr-o gospodărie. Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv