Antena Meniu Search
x

Video Trei bărbaţi au ascuns o cultură de cannabis de peste o tonă într-un lan de porumb, în Neamţ. "Recolta" era depozitată într-o casă abandonată

Trei bărbaţi au fost prinşi în timp ce cultivau într-o seră şi într-un lan de pe un teren agricol o cantitate uriaşă de cannabis. Într-o clădire abandonată au fost găsite mai multe kg iar pentru prinderea celor trei s-au tras mai multe focuri de armă.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 10:53

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, au documentat activitatea infracţională a 3 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu”, au transmis, luni, IGPR şi DIICOT.

Potrivit surselor citate, pe parcursul anului 2023, o persoană ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, două culturi de cannabis, una într-o seră situată în spatele locuinţei, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietăţii, disimulată într-o cultură de porumb.

"Recolta" era depozitată într-o clădire abandonată

”Celelalte două persoane bănuite, având cunoştinţă despre cultura de cannabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinse în flagrant delict, la data de 1 octombrie a.c., de  poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi jandarmi, în timp ce ar fi transportat o parte din plantele depozitate”, a transmis IGPR.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au precizat că, pentru a-şi asigura scăparea, unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi, după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical. 

S-au tras focuri de armă pentru a-i prinde

”În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 246 de plante de canabis,  în greutate de peste o tonă (1.200 de kilograme) de pe terenul agricol şi 59 de kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră. Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme de cannabis”, au mai transmis poliţiştii.

Aceştia au menţionat că, luni, s-a dispus reţinerea celor 3 persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

”În cursul  acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ, cu propunere de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile”, a mai transmis IGPR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Trei bărbaţi au ascuns o cultură de cannabis de peste o tonă într-un lan de porumb, în Neamţ. "Recolta" era depozitată într-o casă abandonată